Elevii și profesorii de la „Radu Negru“, mândri că sunt români

ziua rom1Și ca de fiecare dată, elevii Colegiului Național „Radu Negru“ au sărbătorit așa cum se cuvine Ziua Națională a României. De la cei mai mici, de gimnaziu și până la cei mai mari, de liceu, elevii alături de profesorii lor au pregătit programe artistice cu cântece și poezii istorice, muzică populară, tradiții și nu numai. Spectatori au fost colegii lor care s-au bucurat de două serbări românești.

Întrucât de astăzi, elevii au intrat în minivacanța de 1 Decembrie, aceștia au dorit să sărbătorească anticipat Ziua Națională a României. Astfel, de la ora 11.00, în sala de festivități a Școlii Gimnaziale nr. 1, elevii claselor de gimnaziu au pregătit momente artistice, poezii și cântece patriotice.

„Sărbătorim anticipat Ziua Națională a României, mai precis 105 de la înfăptuirea Marii Uniri, lucru pe care îl certificăm prin formarea a două serbări în care ideea este aceea de unitate în cuget, în simțire și unitate la nivelul claselor de elevi, pentru  că actualmente este foarte important să știm ce înseamnă de fapt conceptul de a fi român. M-am  bucurat să-i văd receptivi și noțiunea care a definit astăzi conceptul de român este mândrie. Avem elevi și profesori care sunt mândri de a fi români și de a trăi în ceea ce noi numim zariștea României Mari.“, ne-a spus prof. Maria Racu, dir. Colegiului Național Radu Negru“.

IMG_7248De la ora 12.00, și liceenii au marcat așa cum se cuvine ziua de 1 Decembrie. Evenimentul a avut loc în sala de sport a colegiului, iar elevii împreună cu profesorii coordonatori au pregătit mai multe momente artistice.  În fața publicului prezent, au evoluat ceata liceului, corul profesorilor, Ansamblul Junii Becleanului, dar și elevi ai liceului care au cântat sau recitat.

„Este pentru a 104 -a oară, în care Colegiul Național „Radu Negru“ organizează o festivitate pentru serbarea zilei de 1 Decembrie. Acum 104 ani, pe 1 decembrie 1919, directorul de atunci, prof. Ștefan Damian, tot așa profesor de limba română, ca și actualul director, a citit pentru prima dată o declarație dedicată zilei de 1 Decembrie, în care spunea că veșnicia statului român e legată de dreptate, libertate, democrație, moralitate și mai ales muncă. Cu această ocazie, noi aici facem o reluare a ideilor vehiculate în liceul nostru, acum 104 ani, deci dreptate, libertate, democrație și mai ales muncă. Să vedem munca copiilor care o să se adauge muncii celorlalți dinainte de ei, care în felul lor au sărbătorit Ziua Națională a românilor“, ne-a spus prof. Ioan Streza, de la Colegiul Național „Radu Negru“.

 

ziua rom 2 ziua rom3

 

 

IMG_7253 IMG_7258 IMG_7259 IMG_7263 IMG_7264 IMG_7265 IMG_7268 IMG_7269 IMG_7272

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *