Tânărul care a provocat accidentul de la Beclean, retinut pentru 30 de zile. Nu avea carnet, consumase alcool, dar si substante interzise, iar masina era furata

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce un tânar conducător auto ar fi provocat un accident rutier pe DN1, în localitatea Beclean. Vezi AICI
La data de 20 noiembrie a.c., în jurul orei 06:00, Poliția Municipiului Făgăraș a intervenit la locul producerii unui accident rutier, soldat cu pagube materiale, în localitatea Beclean, din județul Brașov.

După ce a fost identificat conducătorul auto care ar fi produs accidentul, respectiv un tânăr în vârstă de 18 ani, cu ocazia verificării aspectelor de legalitate a documentelor, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere.

În cadrul controlului efectuat, polițiștii l-au testat pe tânărul conducător auto atât pentru consumul de alcool, cât și pentru consumul de substanțe interzise. Rezultatul returnat a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul respirat, iar în ceea ce privește consumul de substanțe, aparatul a detectat prezența a două substanțe psihoactive.

Ulterior controlului, șoferul a fost condus la o unitate medicală autorizată, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu certitudine atât a tipului de substanțe psihoactive consumate, cât și a concentrației de alcool în sânge.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit și faptul că autoturismul pe care tânărul îl conducea, ar fi fost sustras de către acesta, cu puțin timp înainte de a producerea accidentului.

După administrarea probatoriului, polițiștii au dispus reținerea tânărului, pentru o perioadă de 24 de ore, motiv pentru care a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă al I.P.J.

Ulterior, persoana a fost prezentată de procuror în fața judecătorului de drepturi și libertăți, care a menținut propunerea formulată și a dispus reținerea persoanei bănuite pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante și furt în scop de folosință”, iar cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *