Ministrul Transporturilor: „Vinerea viitoare vor fi semnate contractele de proiectare şi execuţie pentru loturile 1 şi 2 din Autostrada Făgăraş – Sibiu”

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a informat că peste o săptămână sunt invitați la semnat constructorii care au câștigat contractele pentru loturile 1 și 2 din Autostrada Sibiu – Făgăraș (A13) și lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș (A3). Amintim că aceste contracte au fost câștigate de turcii de la Makyol, respectiv Construcții Erbașu.

„Vinerea viitoare, vă aștept la semnare la minister, pentru ambele loturi (1 și 2 din Sibiu – Făgăraș – n.r.). Și pentru Suplacu de Barcău – Chiribiș, tot vinerea viitoare. Deja nu mai depinde de noi. Cei care au câștigat licitațiile, să vină cu documentele solicitate. Am făcut un program cu domnul director Pistol, vinerea viitoare am programat semnarea pe cele trei loturi de care aminteam”, a transmis șeful Transporturilor, aflat în vizită pe șantierul lotului 2 al A0 Nord, transmite economica.net.

Pentru loturile 1 și 2 din Autostrada Sibiu – Făgăraș, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să semneze contractele de proiectare și execuție cu firma din Turcia, Makyol. Amintim că același constructor a fost desemnat câștigător pe toate cele patru loturi ale A13 Sibiu – Făgăraș. De altfel, contractele pentru loturile 3 și 4 au fost semnate în august și septembrie.

Constructorul turc Makyol va avea la dispoziție 48 de luni (12 luni proiectare și 36 de luni execuție) pentru finalizarea celor 14,25 km ai tronsonului 1, potrivit lui Cristian Pistol, directorul general al CNAIR. Contractul în valoare de 1,899 miliarde de lei (fără TVA) este finanțat prin Programul Transport 2021 – 2027 (PT).

De asemenea, constructorul din Turcia, Makyol Insaat Sanayi Turizm VE Ticaret AS, va avea la dispoziție 1,54 miliarde de lei (fără TVA), asigurați prin Programul Transport (PT), pentru construcția celor 19,9 km de autostradă dintre Avrig – Mârșa și Arpașu de Jos ( lotul 2).

Autostrada Sibiu – Făgăraș este compusă din patru tronsoane după cum urmează:

  • Tronsonul 1: Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) – Avrig – Mârșa (DJ105G): 14,25 km,
  • Tronsonul 2: Avrig – Mârșa (DJ105G) – Arpașu de Jos (DN1): 19,92 km,
  • Tronsonul 3: Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ105B): 17,61 km,
  • Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus (DJ105B) – Municipiul Făgăraș (16,26 km) și drum de legatură cu DN1 (5,6 km)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *