Agent economic din Făgăraș, blocat să-și extindă activitatea de votul opoziției din Consiliu Local

Un agent economic din Făgăraș, care a solicitat municipalității posibilitatea de a achiziționa o bucată de teren din apropierea unde își desfășoară activitatea, pentru a se putea extinde, a fost refuzat prin votul consilierilor din opoziție. Mai exact, unul din cei mai mari colectori și procesatori de miere bio din țară vrea să achiziționeze acest teren pășune, în suprafață de 2214 mp, pentru a-și extinde activitatea, astfel devenind cel mai mare colector și procesator  de miere bio din România. 

În cadrul ședinței de ieri a fost prezent reprezentantul firmei care a făcut solicitarea de a achiziționa acest teren pășune, aflat în proximitatea proprietății societății.

Firma noastră se ocupă cu achiziția, procesarea și export de miere. În urmă cu câțiva ani, am achiziționat fosta platformă Autotransport Făgăraș, am făcut niște investiții acolo, urmează să mai facem și alte investiții. În centrul curții, conform proiectului depus la primărie, ar trebui să fie o hală mare. Problema este că în desfășurarea activității noastre pentru a putea forma un lot de miere, care înseamnă 20 de tone, avem nevoie să le împrăștiem în butoaie multe.  Această împrăștiere presupune formarea de loturi de unde se iau analize. Dacă noi punem butoaiele în curte, nu mai există loc să ne mișcăm și atunci avem nevoie să ne extindem. Acest teren este în spatele nostru, este chiar gard în gard cu noi și aici am putea folosi pentru această depozitare a butoaielor. “, a spus Cazan Cătălin, în cadrul ședinței de consiliu local.

Deși reprezentanții Primăriei Făgăraș spun că au respectat întocmai documentația potrivit indicațiilor Prefecturii Brașov, Lucian Cupu a declarat în ședință că nu votează proiectul pentru că nu sunt toate documentele la dosar, respectiv solicitarea de cumpărare a firmei.

Eu nu contest ce spune domnul, dar noi la dosar, aș vrea să avem toate documentele, iar eu din ce am studiat, nu există solicitarea domnului. Din acest motiv, eu mă voi abține, pentru că nu sunt toate documentele și inclusiv această cerere a domnului nu o avem aici“, a spus Cupu.

Dacă citiți foarte bine documentele, este o procedură specială, pe care ne-a indicat-o Prefectura, prin care noi am emis toate documentele necesare pentru această procedură, iar terenul respectiv va fi scos la licitație. Că avem o solicitare și motivul de a-l scoate la licitație, e altceva, dar noi nu dăm direct un teren, ci facem procedura pe care ne-a indicat-o Instituția Prefectului. Nu putem pune la dosar ca și cum am da direct acel teren“, a explicat Gheorghe Sucaciu.

Cu toate explicațiile, inclusiv despre indicațiile de la Prefectură, cei 7 consilieri din opoziție  au dat un vot de abținere, astfel că proiectul a picat.

Este un mare colector de miere bio de albine și procesator din România. Așa cum a spus și în ședință vrea să devină cel mai mare colector și procesor de miere bio din România. Ne-a solicitat ca noi să-i punem la dispoziție un teren, prin vânzare și prin achiziție publică, pentru a se extinde cu această activitate. Bineînțeles că cei 7 consilieri PNL, și aici îi includ și pe domnul Ludu și pe părintele Klein, cei care au și fost la activitatea și cheful PNL, au votat împotrivă cu toate că spun că PNL-ul are o politică de dezvoltare și că ei vin în sprijinul administrației locale pentru a dezvolta proiecte, se dovedește încă o dată că de fapt și de drept, ei au o problemă cu primarul și votează împotrivă a tot ceea ce propune primarul. Le-am propus că ar fi bine să inițieze ei proiecte de dezvoltare, pentru că eu nu am nicio problemă, dar nici așa nu vor. Eu cred că a fost o rea voință, au mai cerut niște documente la dosar, o să punem acele documente și sper ca în următoarea ședință vor avea mintea limpede și vor vota ca acel teren să fie pus în vânzare pentru a se dezvolta acel agent economic. “, a declarat la finalul ședinței primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.