O cruce de 10 metri, amplasată în dealul Luții, a fost sfințită astăzi

smart

Astăzi, de Ziua Crucii, la Beclean a avut loc un eveniment important. Mai mulți credincioși alături de preoții parohi din Beclean și Luța, dar și  reprezentanții Primăriei Beclean au participat la slujba de sfințire a crucii, care a fost instalată de curând în dealul Luții. Crucea, executată de administrația l.ocală împreună cu câțiva sponsori, are 10 metri și este realizată din lemn de stejar. Mai mult, crucea montată la ieșire din Beclean spre Dridif, în apropere de DN1, este vizibilă noaptea după ce a fost iluminată cu ajutorului unui sistem de panouri solare. 

Pe raza comunei Beclean, autoritățile au găsit de cuviință să realizeze și să monteze două cruci din lemn, care sunt iluminate noaptea. Una a fost montată pe dealul Luții, în apropiere de DN1, iar cealaltă pe dealul Calborului. Astăzi, de Ziua Crucii, cea din dealul Luții a fost sfințită de preoții parohi din Beclean și Luța.

 

IMG_6675„Astăzi de ziua Crucii, o sărbătoare mare, am găsit de cuviință să sfințească părinții din Beclean și Luța această cruce pe care am montat-o cu ceva timp în urmă, ca să fie pavăză pentru satul nostru, pentru întreaga comună Beclean, pentru toată Țara Făgărașului și de asemenea pentru cei care merg cu mașinile în permanență pe Drumul Național 1. “, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.

În comuna Beclean au fost realizate și montate două astfel de cruci. Cea de-a doua care va fi sfințită la finalul acestei luni, este amplasată în Dealul Calborului.

Sunt două cruci surori, ca să zic așa, care se și văd: una pe dealul Calborului și una aici, pe acest deal mai mic, de lângă Drumul Național 1. Ele sunt dotate cu panouri solare ca să fie tot timpul iluminate pe timpul nopții. Lemnul este din pădurea comunei Beclean, cu cei de la ocol am găsit acești arbori pe care i-am tăiat. De asemenea, betonul este subvenționat de o firmă de aici din sat. Ne-a costat doar manopera și materialele pentru panoul solar“, ne-a mai spus primarul com. Beclean.

IMG_20230914_132253Ziua de astăzi este un eveniment mare, e ziua Crucii, și e un eveniment deosebit din cadrul sărbătorilor religioase ale bisericii creștine, iar pentru mine ca și fost dascăl are o semnificație triplă. De ziua Crucii, acum patruzeci și mai mulți de ani  am început activitatea, am încheiat-o acum trei ani de ziua Crucii și nu puteam lipsi de la acest eveniment înălțător. Sincer, tot respectul și admirația pentru conducerea primăriei iar pulsul în rândul comunității este mai mult decât favorabil“, ne-a spus prof. Nicolae Ludu.

 

 

Galerie foto:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *