Făgărășeanca Raluca Maria Borta a preluat mandatul de deputat al Alianței pentru Unirea Românilor în Circumscripția Electorală nr. 8, Brașov

Grupul politic al Alianţei pentru Unirea Românilor are un nou membru în Parlament. Făgărășeanca Raluca Maria Borta a preluat mandatul de deputat al circumscripţiei electorale nr. 8, Braşov, rămas vacant pe 15 august 2023, o dată cu decesul parlamentarului neafiliat Francisc Tobă, anunță printr-un comunicat Departamentul de comunicare al Alianţei pentru Unirea Românilor.

Deputatul Francisc Tobă a fost ales pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor la scrutinul din 2020, după care a ales să activeze ca independent, în urma unor controverse legate de activitatea sa precedentă. După trecerea sa în nefiinţă, mandatul este preluat de drept de către următorul candidat ales pe lista AUR, Raluca Maria Borta, iar aceasta se alătură Grupului Politic AUR din Camera Deputaţilor.

Raluca Maria Borta este licenţiată în Drept la Facultatea de Drept şi Sociologie din cadrul Univesităţii „Transilvania” din Braşov şi are o diploma de Master în Managementul Poliţiei şi Instituţiilor Comunitare, obţinută la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

De-a lungul carierei profesionale a activat în mai multe domenii – turism, vânzări, relaţii clienţi, pregătirea personalului şi resurse umane, la companii româneşti şi străine.

În momentul de faţă, Raluca Borta se află în concediu pentru creşterea fiului său, în vârstă de şase luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.