56 de microbuze şcolare noi în judeţul Braşov. În ce localităţi vor fi distribuite

Primăriile din judeţul Braşov vor avea la dispoziţie microbuze şcolare noi pentru transportul elevilor. În total vor fi 56 de vehicule, livrate prin 3 programe, scrie bzb.ro.

MDLPA: 3 bucăţi
De altfel, trei microbuze au fost predate deja de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, primăriilor Vama Buzăului, Budila şi Hîrseni. Aceste microbuze au o capacitate de 16+1 locuri şi fac parte dintr-un lot de 110 vehicule cumpărate de minister, pentru a fi predate autorităţilor locale.

AFM: 25 de bucăţi
Pe de altă parte, joi, 7 septembrie, consilierii judeţeni braşoveni au aprobat înscrierea Consiliului Judeţean Braşov într-un program al Administraţiei Fondului de Mediu, finanţat de la bugetul de stat. Astfel, potrivit informaţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, administraţia judeţeană va depune o cerere de finanţare în valoare de 25 de milioane de lei, pentru achiziţionarea a 25 de microbuze hibrid (cu propulsie electrică şi Diesel sau benzină).
Acesta a menţionat că prin programul derulat de AFM nu sunt eligibile municipiile şi oraşele.
Dintre cele 25 de microbuze, 5 vor intra în dotarea şcolilor speciale aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean Braşov, iar celelalte 20 vor fi predate localităţilor identificate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, respectiv: Tărlungeni, Buneşti, Cincu, Comăna de Jos, Prejmer, Moieciu de Jos, Ucea, Şercaia, Părău, Sâmbăta de Sus, Viştea, Bran, Beclean, Fundata,  Feldioara, Hărman, Şoarş, Şinca Nouă, Rupea, Vama Buzăului, Teliu, Şinca, Hârseni, Budila, Caţa, Racoş, Măieruş, Ungra, Crizbav.

PNRR: 28 de bucăţi
Pentru completarea parcului auto pentru transportul şcolar, în 27 de localităţi, CJ a aplicat şi la linia de finanţare deschisă în acest scop prin PNRR. „Este vorba de 28 de microbuze, toate electrice. Practic, nu va fi comunitate care să nu beneficieze de cel puţin un microbuz şcolar”, a declarat preşedintele CJ, Şerban Todorică.
Proiectul a fost aprobat, semnarea contractului de finanţare fiind programată pentru data de 12 septembrie 2023, la sediul Ministerului Educaţiei.
Localităţile care vor beneficia de microbuze şcolare electrice sunt Tărlungeni, Vama Buzăului, Teliu, Şinca, Hârseni, Budila, Buneşti, Jibert, Caţa, Cincu, Racoş, Măieruş, Comana, Ungra, Crizbav, Augustin, Apaţa, Recea, Lisa, Hălchiu, Ticuş, Vulcan, Homorod, Hoghiz, Prejmer, Moieciu şi Ucea. Fiecare dintre aceste comune va primi câte un microbuz, excepţie făcând localitatea Tărlungeni care va primi 2 microbuze.
Pentru a asigura transportul celor 4.144 de elevi din localităţile menţionate urmează să se achiziţioneze un microbuz de capacitate de 8+1 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilităţi), 8 microbuze cu o capacitate de 16+1 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilităţi) şi 19 cu o capacitate de 22+1 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilităţi). Valoarea estimată (fără TVA) a acestei achiziţii este de 30.172.511 lei fară TVA.

Pe de altă parte, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Judeţului Braşov, Valentin Bucur, a declarat că necesarul pentru întreg judeţul ar fi de aproximativ 90 de de microbuze.
sursa: bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.