Doi antrenori făgărășeni de fotbal „scoși din joc“. Părinții copiilor sunt revoltați

Acuzații grave în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local  Făgăraș de joi, 31 august. Unul din antrenorii CSM Făgăraș de la secția fotbal, însoțit de mai mulți părinți, a fost prezent în plen pentru a prezenta aleșilor situația în care se află. Acesta aduce acuzații conducerii clubului municipal, dar și coordonatorilor secției de fotbal,  după ce atât el , cât și un alt antrenor cu rezultate bune la club, au fost „scoși din joc“, respectiv nu le-au mai fost prelungite contractele de activitate sportivă . 

afis 1Ciprian Mardan este din anul 2020,  antrenor la CSM Făgăraș al grupelor de copii născuți în 2014 și 2015 și singurul cu licență UEFA A din cadrul clubului făgărășean. Rezultatele obținute cu micii fotbaliști făgărășeni, dar și dăruirea pentru acest sport, i-au adus aprecierile micuților, dar și a părinților acestora. Acum, antrenorul se află într-o situație dificilă. A aflat în urma unui apel telefonic primit de la coordonatorul secției Fotbal, dar și printr-un afiș lipit la stadion, că atât el, cât și profesorul Bogdan Dragoș nu mai sunt antrenori la CSM Făgăraș.

Practic, contractele  lor cu clubul au expirat la data de 31 iulie și nu au fost prelungite, în urma deciziei Consiliului Director, însă fără a primi informații vizavi de motivele care au dus la aceste decizii.  Mai mult, nici în urma demersurilor făcute împreună cu părinții , Ciprian Mardan nu a putut afla motivele pentru care nu își poate continua munca cu micuții fotbaliști.

Am fost înștiințat telefonic de către antrenorul coordonator, că nu mi s-a mai prelungit contractul de antrenor de către Consiliul Director, lucru care nu mi s-a părut normal pentru că avem un președinte la club care trebuia să facă lucrul acesta, iar acest președinte, respectiv membrii Consiliului Director ar fi trebuit să se prezinte în fața părinților și să prezinte starea de fapt și să spună din ce cauză nu s-a  mai prelungit contractul, ce se întâmplă cu acești copii. Noi am făcut o întâmpinare în data de 16.08.2023, care este înregistrată și semnată de un număr de 48  părinți, în care ceream conducerii motivele pentru care  nu mi s-a mai prelungit contractul scadent la 31 iulie 2023, astfel lăsând cele două grupe cu copii născuți în 2014,2015 fără posibilitatea de  a se pregăti într-un mediu adecvat. După acest demers al părinților, reprezentanții CSM Făgăraș au lipit un tabel nominal cu antrenorii care fac parte din noul staff la toate grupele și dacă eram un antrenor la două grupe, acum este un antrenor la trei grupe, pentru că nu i s-a mai prelungit contractul nici profesorului Bogdan Dragoș. Nu cunoaștem exact care sunt motivele“, a explicat în cadrul ședinței de consiliu, antrenorul Ciprian Mardan.

intampinare parinti cmsAntrenorul a adus acuzații  și vizavi de modul de organizare la această secție, dar și de condițiile în care se făceau deplasările micuților la turneele de fotbal.   Acesta spune că în cea mai mare parte, echipele erau susținute cu bani de la părinți sau de la sponsori.

Înțeleg situația precară a clubului, dar dacă pentru copiii noștri, ai făgărășenilor nu facem nimic pentru a-i scoate din casă, din fața calculatoarelor, să facă orice sport. Noi ce facem? Punem în funcții cheie persoane care nu știm ce calificare au ca să ne hotărască soarta nouă, celor calificați.“, a mai spus Ciprian Mardan.

De asemenea, antrenorul a prezentat situația vizavi de calificarea tuturor antrenorilor sau instructorilor de la această secție și le-a cerut consilierilor să verifice dacă în unele cazuri numirea în funcții de coordonare este făcută conform pregătirii profesionale a fiecăruia.

La ședința de consiliu au fost prezenți și câțiva din cei 48 de părinți care au semnat întâmpinarea de susținere a antrenorului Ciprian Mardan și care s-au arătat revoltați de situația în care sunt puși.

 

afis 2Consilierii locali, în subordinea cărora se află clubul sportiv municipal, au decis să organizeze o întâlnire luni, 4 septembrie, de la ora 18.00, la Primăria Făgăraș și unde va invita și conducerea clubului, pentru lămurirea situației de fapt.

Contactat telefonic, președintele CSM Făgăraș, Daniel Gușeilă, nu a răspuns pentru un punct de vedere cu privire la această situație din cadrul clubului.

Vezi în link-ul de mai jos discuția din cadrul Consiliului local Făgăraș cu privire la acest subiect.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *