Unitățile de învățământ din Făgăraș vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, printr-un proiect cu fonduri europene

Unitățile de învățământ din Făgăraș vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, printr-un proiect câștigat de Primăria Făgăraș cu fonduri europene. În urmă cu două zile, a fost semnat contractul de finanțare în valoare de peste 15 milioane de lei.

FB_IMG_1692338498886Dezvoltarea infrastructurii școlare este un obiectiv important atât pentru noi, cât și pentru copiii și elevii municipiului Făgăraș.

În acest sens, am semnat în 16.08.2023 contractul de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe de pe raza municipiului Făgăraș, județul Brașov”.

Unitățile de învățământ care vor beneficia prin intermediul proiectului de echipament IT, mobilier și materiale didactice sunt: Clubul Copiilor Făgăraș, Grădinița cu PP „Albinuța”, Grădinița cu PP „Pinochio”, Grădinița cu PP „Prichindeii ”, Grădinița cu PP „Voinicelul”, Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea”, Colegiul „Aurel Vijoli”, Colegiul Național „Doamna Stanca” și Colegiul Național „Radu Negru”.

De asemenea, prin realizarea acestei investiții ne dorim să consolidăm infrastructura aferentă sistemului de învățământ asigurând copiilor și elevilor spații sigure, curate și condiții moderne și de calitate, pentru o desfășurare optimă a activităților școlare.“, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Contractul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR)- Componenta C15 – Educație și are o valoare totală de 15.277.962,77 lei cu TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *