Neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere!

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze de producere a evenimentelor rutiere!

 Viteza excesivă determină creșterea distanței de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranță! Astfel consecințele evenimentelor rutiere sunt mult mai grave.

Poliția Brașov recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să ruleze pe drumurile publice cu o viteză care să permită frânarea în condiții de siguranță!

În cazul unui carosabil umed, condiții de  ceață, este obligatoriu să ruleze cu viteză redusă, adaptată la condițiile de drum, cu atenție sporită și fără a brusca comenzile vehiculului.

Este important ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope destinate sezonului, sistemul de frânare să fie bine reglat și să acționeze cu eficacitate pe toate roțile.

Sistemul de dezaburire a parbrizului și lunetei trebuie să fie funcționale, pentru a aduce un plus de vizibilitate conducătorului auto.

Este recomandat să fie folosite luminile de întâlnire pe toate categoriile de drumuri, nu doar cele în care există obligativitatea instituită de lege, pentru a putea preîntâmpina unele evenimente nedorite.

Pentru un plus de siguranță, Poliția Brașov recomandă:

  • Rulați cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localitate și 50 km/h în afara localităților, atunci când ceața reduce vizibilitatea sub 100 m;
  • Nu vă angajați în depășiri neregulamentare!
  • Respectați normele rutiere referitoare la prioritatea de trecere, indiferent dacă sunt pietoni sau conducători auto;
  • Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • Dacă vă simțiți obosiți, este indicat să faceți pauză pentru a vă destinde și reface forțele!

 CONDUCEŢI PRUDENT ! VIAŢA ARE PRIORITATE!

foto: arhiva

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *