Medalie de bronz pentru România la Jocurile Francofoniei – Kinshasa 2023, adusă de făgărășeanul Cătălin Buta, la ciclism!

La această ediție, care reunește sportivi si artisti din 38 de tari, România s-a înscris cu șase sporturi: atletism (masculin și feminin), baschet feminin, lupte libere şi lupte africane (masculin și feminin), ciclism de şosea, tenis de masă (masculin și feminin) şi judo (masculin și feminin). Delegația sportivă este alcătuită din 76 persoane (57 sportivi, 14 antrenori, 1 mecanic pentru cicliști, 3 arbitri internaționali și un șef de delegație sportivă).
În cadrul acestui eveniment important, echipa României la proba de ciclism șosea, a fost reprezentată de Buta Cătălin, Piciu Mattew-Denis, Vaidian Iustin-Ioan (sportivi), Piciu Cristian-Florin (antrenor) și Mihoci George (mecanic).
CATALIN BUTA2În urma probei de șosea (fond) de duminică 30 iulie 2023, toți cei trei reprezentanți ai României au obținut clasări foarte bune, iar făgărășeanul  Cătălin Buta a cucerit medalia de bronz după o cursă plină de adrenalină care a însumat 90 km, pe un circuit aproape plat, după o evadare reușită. Mattew Denis Piciu a finalizat cursa pe pozitia a 5-a în timp ce colegul său de echipă, Iustin Văidian, a reușit un binemeritat loc 7, după evadarea din pluton, scrie eurosport.ro.
Mai mult AICI
SURS FOTO: FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.