România, sub alertă de caniculă. Judeţul nostru, sub avertizare Cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat

Astăzi  vom avea parte de cea mai călduroasă zi de vară din acest sezon, potrivit meteorologilor, care au anunţat mai multe avertizări cod roşu, portocaliu şi galben pentru val de căldură, caniculă şi disconfort termic ridicat, pentru diferite segmente din ţară.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis încă de ieri o avertizare de cod galben de val de căldură şi disconfort termic ridicat. Marţi, valul de căldură şi canicula se vor extinde în toată ţara. În Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi al Moldovei şi pe litoral disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 22 de grade.
Miercuri, 26 iulie, valul de căldură şi canicula vor persista în jumătatea de sud-est a ţării. În nordul Olteniei şi al Moldovei, sudul şi estul Transilvaniei şi pe litoral, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.
Pentru cei din sudul ţării, însă, temperaturile vor trece de 40 de grade Celsius, potrivit Digi 24. În judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi şi în municipiul Bucureşti, se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Tot pentru marţi, meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă pentru sudul Crişanei, Banat, Oltenia, Muntenia, în jumătatea sudică a Moldovei şi vestul Dobrogei unde se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37…39 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.