Județul Brașov, sub cod portocaliu de furtuni

ANM a emis astăzi două coduri, galben și portocaliu, de instabilitatea atmosferică accentuată, pentru mai multe zone din țară. Județul Brașov a fost inclus în cel portocaliu. Intervalul de valabilitate este 5 iulie, ora 14.00 – 5 iulie, ora 23.00.

„În zona de munte, sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei și a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-70 l/mp”, au menționat meteorologii.

De asemenea, ANM a informat că în 5 și 6 iulie, la nivelul întregii țări, va fi caniculă și disconfort termic ridicat: „În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat în regiunile sudice și estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei și în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.