SIGURANȚA CETĂȚENILOR- OBIECTIVUL ACȚIUNILOR DESFĂȘURATE ÎN SISTEM INTEGRAT ÎN JUDEȚUL BRAȘOV

La data de 1 iulie a.c., polițiștii brașoveni, alături de jandarmi și polițiști locali, au continuat acțiunile pe raza întregului județ, inclusiv în Făgăraș, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a cetățenilor, printr-o prezență activă, atât preventivă, cât și de combatere a unor abateri de la normele legale.

IMG-20230703-WA0004Acțiunile au fost desfășurate în sistem integrat, prin intervenții prompte în zone și locuri de interes, și au vizat prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, precum și depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care încălcă normele legale, fiind chiar urmărite de organele judiciare.

În cadrul filtrelor rutiere constituite, s-a procedat la testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței în organism a alcoolului sau a unor substanțe interzise, dar și la efectuarea de verificări în vederea descoperirii și ridicării unor bunuri rezultate din comiterea de infracțiuni.

La activități au participat aproximativ 530 de polițiști, jandarmi și lucrători din cadrul Poliției Locale Brașov.

În timpul acțiunilor au fost legitimate aproximativ 1900 de persoane și au fost verificate aproximativ 640 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 246 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 138000 de lei, dintre care 34 la Legea 61/1991, 197 la O.U.G. 195/2002 și 15 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.
De asemenea au fost ridicate bunuri, în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 4600 lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 29 permise de conducere, dintre acestea 10 pentru conducere sub influența alcoolului, 6 pentru conducere sub influența substanțelor interzise și 13 pentru alte cauze.

Au fost retrase 21 certificate de înmatriculare și au fost testați 680 de conducători auto pentru consumul de alcool și 47 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.

Nu în ultimul rând, au fost constatate 12 infracțiuni, din care 5 la regimul circulației rutiere, 5 pentru încălcarea prevederilor legii privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, o infracțiune de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și o infracțiune pentru încălcarea altor norme legale.

Astfel, în cadrul activităților operative efectuate pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, polițiștii au întocmit dosare penale conducătorilor auto depistați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, după cum urmează:

– în jurul orei 04.45, un bărbat, de 45 de ani, care a fost oprit în timp ce conducea un autovehicul pe strada Poiana Soarelui, din municipiul Brașov, a fost identificat pozitiv la substanța cannabis;

– la ora 10.00, polițiștii au oprit, pe strada Doinașului din stațiunea Poiana Brasov, o conducătoare auto, de 31 de ani, care avea prezentă în organism substanța cannabis, conform testului efectuat pentru depistarea substanțelor interzise;

– în jurul orei 11.30, un bărbat, de 32 de ani, a fost oprit în trafic și identificat pozitiv la substanța cannabis, după ce a condus un autovehicul pe strada Poiana Soarelui din statiunea Poiana Brasov;

– în jurul orei 18.00, un alt conducător auto, de 46 de ani, a fost identificat la volanul unui autovehicul, pe care îl conducea pe DN 11, prezentând o valoare a alcoolemiei de 0,48 mg/l;

– în noaptea de 01/02 iulie a.c., în jurul orei 03.30, un conducător auto, de 22 de ani, identificat în trafic pe strada Șirul Livezii din municipiul Brașov, a fost depistat pozitiv la consumul de cannabis.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii Poliției Municipiului Săcele au depistat un bărbat de 42 ani, pe numele căruia Judecătoria Brașov a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, în urma unei condamnări la 2 ani de închisoare pentru savarșirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Reamintim că obiectivul acțiunilor de acest gen îl reprezintă siguranța cetățenilor, sens în care activitățile operative vor continua în următoarea perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *