Vreme schimbătoare pentru următoarele două săptămâni. Ploi vor fi aproape în fiecare zi

Vremea va fi schimbătoare în toată țara, în următoarele două săptămâni, cu ploi zilnice în anumite regiuni și temperaturi situate între 12 și 34 de grade, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie.

Conform prognozei din intervalul 19 iunie – 2 iulie, cel mai cald va fi în Banat, în timp ce în restul țării vor fi frecvente perioade cu ploi torențiale.

În Transilvania, până în jurul datei de 23 iunie, vremea va fi într-un proces de încălzire, astfel că media maximelor termice va ajunge la 31 – 32 de grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 16 grade. În următoarele trei zile, temperaturile maxime vor scădea în medie cu 5 grade, iar minimele cu 2 – 3 grade. În zilele care vor urma nu vor mai fi variaţii mari termice. Meteorologii anunță averse aproape în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense în intervalul 24 – 28 iunie.

Și la munte, vremea se va încălzi până în jurul datei de 23 iunie, când media maximelor termice va fi de 20 – 22 de grade, iar a minimelor de 11 – 14 grade. În următoarele patru zile, temperaturile vor scădea cu până la cinci grade, apoi nu se vor mai modifica semnificativ. Averse se vor semnala în fiecare zi, mai frecvente şi mai intense între 24 şi 29 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.