Exercițiu de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară, la Cincu

Exercițiul CBRN „Resolute Eagle”, de apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară, se va desfăşura joi, la baza NATO din Cincu.

NATO va organiza joi, în poligonul Cincu din județul Brașov, un exercițiu de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară. Vor participa zeci de militari din Franța, Polonia și România, potrivit Mediafax.

Exercițiul militar multinațional „Resolute Eagle” se va desfășura în Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din localitatea Cincu, județul Brașov, a anunțat MApN.

Exercițiul, al cărui obiectiv este de a „crește interoperabilitatea între trupele NATO și de a împărtăși experiența în domeniul CBRN, este condus de plutonul francez de CBRN din cadrul Grupului de Luptă NATO dislocat în România”.

La exercițiu vor participa aproximativ 70 de militari români, francezi și polonezi cu 14 vehicule tactice.

Plutonul francez CBRN va fi dislocat în premieră la Cincu, în cadrul Grupului de luptă multinațional și va asigura decontaminarea personalului și a tehnicii de luptă, a precizat MApN.

În această perioadă, 10.000 de militari români și din alte 13 state aliate participă la cel mai de amploare exercițiu militar desfășurat pe teritoriul țării noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.