După profesori, şi angajaţii din sănătate ies în stradă: grevă japoneză începând de miercuri

Angajaţii din sănătate vor intra în grevă japoneză începând de azi, 7 iunie, iar joi, 8 iunie, vor organiza un marş de protest începând cu ora 11:00, pe traseul Piaţa Victoriei (Guvern) – Piaţa Revoluţiei (Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii) – Piaţa Constituţiei (Parlament).
Sindicaliştii din sănătate ameninţă şi cu declanşarea grevei generale la finalul lunii iunie, dacă Guvernul nu vine cu soluţii la revendicările lor până la data de 15 iunie. Protestele au fost anunţate de Federaţia Solidaritatea Sanitară, care a precizat că la mitingul de joi sunt aşteptate toate profesiile din domeniul sănătăţii, „fiindcă toţi suntem afectaţi într-un fel sau altul de o nedreptate”.
Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de „sporurile de tură, zile nelucrătoare şi de condiţii de muncă, tariful gărzilor este calculat, de asemenea, la un salariu din trecut; indemnizaţia de hrană stă pe loc de mai bine de 3 ani; salariile de bază, în general, nu sunt aşezate/ nu au un nivel de creştere aşa cum ar trebui (respectiv în varianta pe care noi am negociat-o cu Ministerul Sănătăţii).
Angajaţii din sistemul sanitar vor fi în grevă japoneză în perioada 7 iunie – 15 iunie (vor lucra cu banderole albe pe braţ), urmând ca la finalul lunii iunie să declanşeze greva generală, în cazul în care Guvernul nu aplica soluţiile deja discutate pentru revendicările lor, a anunţat încă de săptămâna trecută Federaţia Sanitas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *