Petiţie pentru susţinerea examenelor naţionale la datele fixate, lansată de părinţi

Examenele de Bac şi Evaluare Naţională ar putea fi reprogramate. Cel puţin aşa a susţinut ministrul Educaţiei, Ligia Deca. „Luăm în calcul refacerea calendarului. Nu există varianta în care să anulăm examenele naţionale. Toţi copiii vor avea oportunitatea să dea Evaluarea Naţională şi BAC-ul. Este vorba doar că va trebui să împingem această perioadă în calendar astfel încât să avem profesorii necesari ca să putem desfăşura aceste examene. (…) Aş menţiona aici că, în general, clasele terminale au terminat de parcurs materia până ca greva să fi început. Pentru ei este esenţial să se poată încheia situaţia şcolară şi este esenţial ca să rămânem în calendarul de examene naţionale”, a afirmat oficialul, citată de Edupedu.
Înscrierile la Bacalaureat şi încheierea mediilor pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au fost deja decalate până în 9 iunie.
Pe de altă parte, o petiţie online care cere organizarea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat 2023 la datele fixate până acum a fost lansată de părinţi de elevi în clasele a VIII-a şi a XII-a. Aceasta poate fi accesată pe site-ul petitieonline.com.
„Părinţii elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a şi a XII-a, respectă dreptul cadrelor didactice la grevă, dar cer susţinerea examenelor de Evaluare Naţională,  respectiv Bacalaureat, la datele stabilite de Ministerul Educaţiei. Vă rugăm, spuneţi STOP şantajului emoţional.  NU folosiţi elevii ca monedă de schimb!”, se arată în textul petiţiei intitulate „Părinţii elevilor din anii terminali cer susţinerea examenelor la datele fixate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.