REȚINUŢI DE POLIȚIȘTI PENTRU COMITEREA UNOR FAPTE DE FURT ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI FINANCIARE ÎN MOD FRAUDULOS

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au fost sesizați, la data de 17.04.2023, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras 5 telefoane mobile și 2 genți de damă lăsate nesupravegheate pe o alee din cadrul unui complex turistic din Municipiul Făgăraș.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat autorul, un bărbat în vârstă de 21 de ani, domiciliat în județul Sibiu, stabilindu-se că, la data de 17.04.2023, bărbatul a observat bunurile lăsate nesupravegheate pe o alee din cadrul complexului și le-a sustras.

Ulterior, suspectul a vândut două telefoane mobile, iar două carduri bancare, care se aflau într-o geantă sustrasă, le-a predat unui alt bărbat, în vârstă de 38 ani, care le-a folosit pentru plata unor produse prin metoda contact-less, în valoare totala de 46 de lei.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale fata de bărbatul în vârstă de 21 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și complicitate la infracțiunea de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, respectiv față de bărbatul în vârstă de 38 de ani pentru comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (4 acte materiale).

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul inspectoratului. Cele 5 telefoane mobile sustrase au fost recuperate, urmând a fi restituite persoanelor vătămate.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Făgăraș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.