CONDUCĂTOR AUTO IDENTIFICAT ÎN TRAFIC FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au identificat pe raza municipiului un bărbat care conducea autovehiculul cu o alcoolemie peste limita legală și având permisul de conducere anulat.

La data de 19 mai a.c. polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au afectuat semnal de oprire unui autoturism, condus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Jibert, județul Brașov, pe strada Gheorghe Doja, din localitatea de competență.

În cadrul verificărilor pe care polițiștii le-au făcut în cadrul controlului, aceștia au constatat că bărbatul fusese deținător de permis de conducere, însă acesta i-a fost anulat.

De asemenea, pentru că cel oprit prezenta halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0.57 mg/l.
Față de cele constatate, s-a dispus conducerea persoanei la o unitate medicală autorizată, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru a se stabili cu exactitate concentrația de alcool existentă în organism.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducre și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substante”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *