Proiectul privind reabilitarea drumului spre mănăstirea Breaza, scos la licitație

După mai multe cereri de finanțare depuse pe mai multe programe, care nu au avut succes, iată că în vara anului trecut, drumul spre zona turistică Breaza a primit finanțare prin Programul „Anghel Saligny“. Acum, autoritățile locale se pregătesc să scoată lucrarea la licitație și speră ca în vara acestui an să se deschidă șantierul de modernizare. 

Comuna Lisa a primit anul trecut,  prin programul „Anghel Saligny“ peste 7 milioane de lei, pentru proiectul „Reabilitare DC75B Breaza-Mânăstirea Breaza, comuna Lisa, județul Brașov (km0+950-km3+638) și reabilitare pod peste râul Breaza“ .

Despre acest drum am mai discutat de mai multe ori, în ultimii doi ani. Acum, chiar cred că o să începem modernizarea acestuia. Va mai dura licitația aproximativ 1-2 luni, dacă nu avem probleme cu constructorii, care se contestă unul pe celălalt, atunci o să fie o problemă. În principiu, dacă nu vor fi probleme, în vara acestui an, sper să ne apucăm de acest drum.

Dacă acest drum va fi modernizat comuna, dar și Țara Făgărașului vor avea de câștigat. Zona turistică de la Breaza este una din cele mai deosebite, însă drumul de pământ poate îi împiedica pe mulți să viziteze această zonă. “, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul com. Lisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *