Creat de un student făgărășean: „Profesorul online” care nu te lasă să trişezi la examen

Fabian Pavel Velicea , tânărul făgărășean despre care am mai scris în paginile ziarului nostru, cu privire la performanțele obținute în IT, reușește din nou să exceleze. De data aceasta, făgărășeanul, student  în anul 2, la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a Universităţii Transilvania, a reușit, după luni bune de muncă şi verificări, să creeze un program care nu te lasă să trișezi la examene. 

Deocamdată este aplicabil doar celor din domeniul calculatoarelor, pentru că, în fapt, este un sistem pentru examenele Java. Ideea a luat-o ca model chiar dintr-un examen susţinut de el, pe calculator. „Eu m-am folosit de platforma Open AI playground, ca să îmi creez un script care se foloseşte de modelul GPT 3, momentan varianta legacy a Chat GPT, care este puţin mai veche, dar este la fel de bună, astfel că i-am dat chat-ului să genereze un domeniu, pe baza domeniului, să genereze un fişier de date ca şi cum ai un document în care ai titlu, nume, autor, data publicării ş.a.m.d., iar mai apoi, acel tipar – cerinţa 1: citeşte o listă de cărţi din fişierul de date, afişează lista pe ecran, sortează lista după un câmp din acel fişier, de exemplu, preţul şi grupează într-o colecţie după editură, de exemplu”, a explicat Fabian Pavel Velicea, pentru bzb.ro.
Când studentul ajunge în faţa calculatorului, trebuie să-şi introducă datele, care sunt securizate, apoi este întâmpinat cu un tutorial, în care îi sunt explicate detaliile necesare. Softul de examen are nevoie de internet în timpul folosirii lui, dar Fabian a avut grijă să blocheze orice ar putea inspira studentul să trişeze. Mai mult pe bzb.ro.

Vezi și: Tânăr făgărășean, locul 10 la nivel mondial la un concurs de IT

România trimite trei elevi la un concurs internațional de IT. Unul este din Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.