Făgărășenii, invitați la „Noaptea Muzeelor“, la Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgărașului, prin Muzeul „Valer Literat“, își va deschide porțile pentru toți vizitatorii în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor“. Sâmbătă, 13 mai, în intervalul orar 18.00-24.00 , făgărășenii și nu numai sunt așteptați să viziteze gratuit circuitele expoziționale din Cetatea Făgăraș, dar și Curtea Interioară a Cetății, proaspăt restaurată.

Reprezentanții Muzeului „Valer Literat“ se așteaptă la un număr mare de vizitatori prezenți la evenimentul „Noaptea Muzeelor“.

Prieteni ai Muzeului! Vă invităm la Noaptea Muzeelor, unde veți avea ocazia să vedeți ce avem nou în colecția noastră. Vă așteptăm să descoperiți și Curtea Interioară a Cetății, proaspăt restaurată, chiar înainte de inaugurarea oficială!
Vă primim cu drag imediat după ora 18:00, puteți intra până la ora 23:00 și închidem la 24:00.
Haideți să petrecem o seară minunată, sâmbătă 13 mai 2023!
Intrarea este liberă!“, spun reprezentanții Muzeului Țării Făgărașului.
Noaptea Muzeelor este o sărbătoare cu o lungă tradiție în întreaga lume,.  În anul 1977, Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) a stabilit ca ziua de 18 mai să fie Ziua internațională a muzeelor, pentru a promova și susține importanța acestor instituții de cultură în dezvoltarea societății. Din anul 2012, Muzeul Țării Făgărașului s-a alăturat muzeelor din întreaga lume și sărbătorește alături de ele, Noaptea Muzeelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *