Animale găsite de turiști pe un traseu din zona Sambata de Sus. Au crezut că sunt niște pisicuțe obișnuite, însă au avut o surpriză

După ce au luat de pe marginea drumului și au hrănit o săptămână doi pisoi, doi bucureșteni au aflat de la veterinar că sunt pui de pisică sălbatică

Doi turiști din București au luat acasă doi pui de pisică uzi și înfrigurați, găsiți pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munților Făgăraș, iar după ce i-au ținut și hrănit o săptămână au aflat de la un veterinar că sunt de fapt pui de pisică sălbatică.

Informația a fost transmisă pe Facebook de Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB):

„Niște turiști găsesc pe marginea unui traseu de lângă Sâmbăta de Sus, în zona Munților Făgăraș, doi pui de pisică miorlăitori, uzi și înfrigurați. Nu-i lasă inima să plece abandonându-i, îi duc acasă la București, îi hrănesc o săptămână, dar vizita la veterinar îi lasă gură cască – sunt pui de pisică sălbatică!

Începe un maraton al informărilor, telefoane peste tot, iar la final ajung la noi, cu tot cu pui, la Centrul pentru Salvarea și Reabilitarea Faunei Sălbatice ACDB de lângă Focșani/Vrancea.

Acum puii de pisică sălbatică au fost evaluați medical și sunt bine într-un spațiu generos în care nu au contact cu oamenii și vor trece printr-un program adaptat acestei specii, astfel încât să poată ajunge din nou în natură”.

(Sursa foto – Facebook/ACDB)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.