Fără nicio explicație, au blocat procedura de modernizare a variantei de ocolire a Făgărașului

Parcursul începerii modernizării mult așteptatei variante de ocolire a municipiului nostru a fost blocat ieri în cadrul ședinței de Consiliu Local. Consilierii PNL au făcut din nou front comun cu cei doi excluși din PSD, dar și cu  părintele Klein și s-au abținut la votul unei proceduri necesare pentru continuarea demersului de modernizare a variantei de ocolire a orașului.

Este vorba despre prima înscriere a unei porțiuni a ceea ce va urma să fie varianta ocolitoare. S-au făcut niște așezări în teren  pentru crearea amplasamentului, așa cum prevede legea, pentru că trebuie să aibă o anumită dimensiune. A trebuit să ne folosim de părți laterale din proprietăți private ca să putem crea coridorul de expropriere. “, a explicat în cadrul ședinței șefa Biroului Cadastru, Evidență, Patrimoniu din cadrul Primăriei Făgăraș,  Elena Tănase.

A urmat votul, fără alte întrebări sau motivări, în afara consilierului Cristian Ludu, care și-a justificat votul de abținere, din cauza faptului că este incompatibil, sora acestuia deținând un teren în zona de expropriere a variantei de ocolire.

Astfel au votat PENTRU: Cristina Paicu(USR), Monica Crăciun(USR), Valentin Clonț(Pro Romania), Iuliana Aldea(Pro Romania), Nicolae Butunoiu(PSD), Cosmin Stirbu(PSD), Norbert Stengel(FDGR), Mădălin Colibaș(Partida Romilor), Radu Biza(Partida Romilor), Ovidiu Popa(indepeendent), Marilena Suteu(FDGR).

Abțineri: Lucian Cupu(PNL), Iuliana Leabu(PNL), Dan Gavrilă(PNL), Cristian Ludu, Johannes Klein(FDGR), Dobrea Adina(PNL), Emanuel Dobria(PNL), Corina Polmolea.

Rezultatul a fost de 11 voturi pentru și  8 abțineri, iar proiectul a picat, fiind nevoie de majoritate calificată, adică 13 voturi  pentru.(vezi video mai jos)

Acest proiect nu a trecut. Consilierii PNL au votat împotrivă și e vorba de modernizarea variantei de ocolire. Sunt cele cinci imobile care trebuie alipite la CF-ul mare, pentru a avea suprafața necesară de modernizare a acestei variante ocolitoare. Întrebarea mea este: De ce vă împotriviți ca această variantă ocolitoare să fie realizată. Eu îi întreb pe consilierii PNL, în frunte cu domnul Cupu Lucian, de ce vă împotriviți ca să putem merge mai departe cu documentația pentru a începe lucrările“, a spus primarul Făgărașului în cadrul ședinței.

Răspunsul consilierilor care au dat un vot împotrivă acestui proiect a venit de la Lucian Cupu:

„Vă rog să mergem mai departe!“ (vezi video mai jos)

Deci, nu aveți explicație de ce ați votat împotrivă? V-ați abținut ca CF-ul la varianta ocolitoare să fie întregit, așa cum a spus șefa biroului, să fie pus la dispoziție , pentru a începe lucrările. Deci, nu aveți nicio explicație, ci pur și simplu vă împotriviți să se modernizeze această variantă ocolitoare, să fie ceva, un document ca să nu putem începe lucrările“, a continuat primarul Făgărașului.

Niciun alt consilier din cei care s-au abținut nu a venit cu vreo motivare a votului, iar președintele de ședință, Emanuela Dobria, a dat curs solicitării imperioase, făcută de Lucian Cupu de a continua cu celelalte proiecte de pe Ordinea de Zi.

După cum ați văzut, a picat și acel proiect unde noi facem o alipire a unor mici terenuri pentru varianta ocolitoare a Municipiului Făgăraș. Dacă nici cu modernizarea variantei de ocolire, ei nu sunt de acord, atunci cred că asta spune totul. O să mai vin cu proiectul de hotărâre în CL. Vom face întâlniri publice, pentru că altfel acești consilieri PNL și doi-trei consilieri neafiliați fac în așa fel încât proiectele de hotărâre să nu se voteze, iar proiectele de dezvoltare să nu fie puse în practică. “, ne-a declarat la finalul ședinței, Gheorghe Sucaciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.