Rezultate foarte bune la olimpiadele școlare, obținute de elevii Școlii „Ovid Densușianu“

Rezultate foarte bune au obținut elevii Școlii Gimnaziale „Ovid Densușianu“ la olimpiadele școlare, fazele județene sau zonale. Fie că a fost vorba de olimpiada de interpretare instrumentală, fie la engleză sau religie, elevii au reușit să se claseze în primele locuri din județ și să se întoarcă acasă mândri pentru rezultatele obținute. 

IMG-20230329-WA0007Deși nu este școală vocațională, Școala Gimnazială ”Ovid Densușianu” din Făgăraș se mândrește cu unele dintre cele mai bune eleve la interpretare muzicală, la nai și saxofon din zona centru. Andra Maria Cimpoer(premiul II- la nai), Olivia Bobar(premiul III- la saxofon), Maria Buitan ( premiul I- la nai) și Andreea Miruna Munteanu(premiul II- la nai)  au demonstrat că talentul, străduința și implicarea sunt urmate de succes. Ele s-au clasat pe primele locuri la Olimpiada națională de interpretare instrumentală, faza zonală, desfășurată la Brașov, în perioada 16 -17 martie 2023.

„Am avut multe emoții, dar am reușit să le înving și le-am arătat tuturor că putem. Nu mă așteptam, dar am avut speranță“, ne-a spus Andra Cimpoer.

Cânt la saxofon. Pentru mine, cred că a fost puțin mai greu, am avut multe emoții și m-am întors cu premiul trei“, ne-a spus Olivia Bobar.

În drumul lor spre locurile fruntașe, elevele au fost coordonate de Gianina Climescu Dumitru, Cătălin Mihai Brudiu, Georgia Gula și Gheorghe Șomu.

Ne-am întors cu premii frumoase de la  Olimpiada de Interpretare muzicală: premiile întâi, doi și trei. Copiii noștri care au luat premii, ei cântă la nai și la saxofon. Au fost participanți din mai multe județe: Brașov, Sibiu, Covasna, Mureș și Harghita. Majoritatea copiilor sunt din liceele vocaționale, noi suntem școală integrată cu arte, deci avem mai puține ore de specialitate decât ceilalți, dar totuși am reușit să ajungem la performanțe frumoase. Sigur că întotdeauna există speranță și muncim mult, cât putem cu ei și iată că am reușit“, ne-a spus Georgia Gula, prof. de nai la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

Eleva Bobar Olivia se afla sub îndrumarea mea din clasa a V-a an școlar 2021-2022, acum fiind în clasa a VI-a. În timpul pregătirii intensive la clasa de saxofon, aceasta eleva a manifestat interes deosebit, seriozitate, implicare, dorința de a performa, calități care, alături de talentul muzical evident, au condus spre aceasta realizare, încununându-i munca cu acest premiu.“, spune Prof. Gheorghe Somu.

De asemenea, la Olimpiada de limba engleză, elevul Rareș Croitoru(clasa a VIII-a), sub coordonarea prof. Daniela Savu, a obținut locul doi pe județ.

Și la Olimpiada de religie, faza pe județ, Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“ a obținut trei premii prin elevii: Maria Ghețe(premiul II), Elena Streza(premiul III) și Claudiu Grigorescu(premiul III). Elevii au fost îndrumați de prof. Georgeta Chiriloiu.

S-au obținut mentiuni de către elevi ai Sc. Gimnaziale Ovid Densusianu si rezultate deosebit de bune la Olimpiada de limba română, Olimpiada de limba engleza și Olimpiada de religie (cultul ortodox) etapele județene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.