Se verifică calitatea asfaltărilor din municipiu. Constructorii au primit termen pentru remediere

Lucrările de modernizare a străzilor din municipiul nostru sunt verificate în această perioadă de o comisie formată din reprezentanți ai  Primăriei Făgăraș, dirigintele de șantier, dar și reprezentanți ai Inspectoratului în Construcții. Aceste inspecții în teren sunt necesare înaintea semnării recepției finale cu firmele constructoare. În acest moment, sunt verificate lucrările de asfaltare din cadrul proiectului de modernizare, care a cuprins reabilitarea a 35 de străzi din municipiu, cu bani prin PNDL.

inspectii asfalt2Fiecare stradă asfaltată sau trotuar reabilitat este luat la pas de comisiile din cadrul Primăriei împreună cu dirigintele de șantier și reprezentanții ISC-ului.  Această procedură este una obligatorie înaintea semnării recepției finale a lucrărilor. Acolo, unde reprezentanții comisiei au găsit probleme precum: asfalt deteriorat, capace la căminele de canalizare necorespunzătoare sau alte deficiențe,  le-au au transmis constructorilor  în vederea remedierii lor. Doar după această etapă, constructorul va putea să-și ridice o parte din suma pe care a depus-o drept garanție, atunci când a preluat acest proiect.

Pentru fiecare contract, care e finalizat, se începe recepția. Împreună cu dirigintele de șantier, oameni desemnați din Primărie, ISC-ul, facem verificările pe teren. Acolo unde există probleme, așa cum i-am atenționat și înainte pe constructori, nu se face recepția, se dă un termen de  remediere, iar după ce se face remedierea, se face încă o dată o verificare și se dă recepția dacă remedierea este făcută conform standardului și proiectului.  Noi avem contracte diferite și pe fiecare contract este o comisie de analiză și de recepție, iar acolo unde sunt probleme: la trotuare, la carosabil, la căminele de canalizare, acolo unde există probleme, pe fiecare stradă, se fac remedierile. Noi avem garanția de bună execuție și dacă nu se fac remedierile, noi angajăm altă firmă și din banii de garanție, facem remedierile. “, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

De asemenea, se fac verificări și în proiectele unde a fost făcută recepția finală. Asta pentru că lucrările de asfaltare au garanții date de firmele constructoare între 2 și 8 ani. În cazul în care apar probleme, în perioada de garanție, firma este nevoită să intervină și să le remedieze.

inspectii asfalt4

 

One thought on “Se verifică calitatea asfaltărilor din municipiu. Constructorii au primit termen pentru remediere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.