Euroins dă în judecată statul român

Euroins a anunţat luni, 20 martie, că va da în judecată statul român pentru că ASF ar fi suspendat ilegal licenţa companiei. Daunele cerute în instanţă sunt de 500 de milioane de euro.
Preşedintele Eurohold, Assen Hristov, a precizat, în cadrul unei conferinţe, că Euroins şi-a achitat toate datoriile către statul român. „Mâine (marţi, 21 martie – n.r.) vom depune la ASF o solicitare de revocare a deciziei. În ultimii doi ani ASF nu ne-a cerut să corectăm nicio informaţie trimisă fie către ei, fie către EIOPA. Conform legii nu se poate face asta, dar ASF poate cere instanţei să anuleze decizia ca urmare a faptului ca s-a produs o greşeală”, a declarat Assen Hristov. De asemenea, acesta a spus că va cere statului român despăgubiri. „Deoarece suntem siguri că licenţa Euroins România este retrasă împotriva legislaţiei EU şi a României, vom solicita în instanţă acoperirea pierderilor noastre: 270 de milioane de euro, valoarea investiţiei şi 230 de milioane de euro pierderile suferite, în total 500 de milioane de euro pierderi pentru contribuabilul român”, a precizat Assen în prezentare.
Totodată, preşedintele Eurohold a afirmat că în cazul în care se va aproba plafonarea preţului la poliţele RCA, acesta va creşte din nou peste şase luni. „Banii pe care statul îi dă fondului de garantare sunt din taxele plătite de români. La şase luni după plafonare, preţurile vor creşte din nou”, a precizat Assen Hristov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *