Update: 33 de animale salvate în urma destructurării grupului infracțional de către polițiștii brașoveni

În urma activităților desfășurate de polițiștii brașoveni pentru destructurarea grupului infracțional specializat în ”luare de mită, dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitațiilor publice, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale și infracțiuni de spălarea banilor”, în cursul zilei de ieri, 16 martie 2023, ca urmare a dispoziției organelor de poliție din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, angajații Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov au luat măsuri în vederea transportării unui număr de 33 exemplare cabaline de la abatorul unde fuseseră duse în mod ilegal, la un padoc de pe raza județului Brașov, care îndeplinește condițiile propice pentru asigurarea bunăstării animalelor. Animalele au fost plasate într-o custodie temporară de către D.S.V.S.A. Brașov până la clarificarea situației legale a acestora.
Exemplarele fuseseră transportate de către membrii grupului infracțional la abatorul respectiv, în vederea uciderii acestora fără drept, activitate ilicită care a fost sistată prin intervenția organelor de urmărire penală din data de 14.03.2023.
Activitățile operative sunt continuate de către organele de poliție judiciară din cadrul Serviciul de Investigarare a Criminalității Economice Brașov, sub delegarea procurorului de caz, se arata în comunicatul IPJ Brasov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *