Reţelele de apă şi canalizare din Făgăraş, Mândra, Beclean, Recea, Voila şi Lisa intră în modernizare

Municipiul Făgăraş şi cinci comune din  Țara Făgărașului vor beneficia de investiţii estimate la 72.469.839 lei (inclusiv TVA), pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare. Proiectul este implementat de operatorul regional SC Apă Canal Sibiu SA, care a obţinut o finanţare europeană pentru realizarea acestor investiţii. Lucrările se vor desfăşura în municipiul Făgăraş şi pe raza comunelor Mândra, Beclean, Recea, Voila şi Lisa.
Astfel, pentru municipiul Făgăraş este prevăzută modernizarea aducţiunii de apă potabilă pe o lungime de 1.567 metri liniari. De asemenea, în oraş este reabilitarea reţelei de distribuţie, pe o lungime de 2.829 metri. În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, aceasta va fi extinsă cu 1.099 metri, dar se vor realiza şi alte investiţii (staţie de pompare, conducte de refulare).
La Beclean, reţeaua de distribuţie cu apă potabilă va fi reabilitată pe o lungime de 11.002 metri liniari.
În comuna Lisa este prevăzută reabilitarea reţelei de distribuire a apei potabile pe o lungime de 3.023 metri.
În comuna Mândra reţeaua de apă va fi extinsă pe o lungime de 13.666 ml.
În comuna Recea sunt prevăzute lucrări de reabilitare pe o lungime de 7.848 metri, dar şi de extindere, pe o lungime de 22.740 metri.
În proiect a fost inclusă şi comuna Voila, unde sunt prevăzute lucrări de reabilitare a reţelei de distribuţie apei potabile pe o lungime de 3.862 metri.
Pentru finalizarea lucrărilor, constructorul stabilit în urma acestei licitaţii va avea la dispoziţie 30 de luni.

sursa: bzb.ro

foto: arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *