Câte recompense delicioase sunt prea multe pentru cainele tau?

Cel mai adesea, stomacul câinilor este un loc nesatios – parca niciodata nu se umple!  Asta înseamnă că depinde de tine să controlezi cât de multă mâncare și câte recompense pentru câini oferi pe zi. Lucru care nu este deloc ușor atunci când stai drept in fața acelor ochi dulci de cățeluș.

Daca atunci cand vine vorba de mancare si mese avem instrucțiuni cu hrănirea sugerată, reglarea gustărilor nu este atât de simplă. Citirea etichetelor și alegerea celor care sunt „proaspete”, naturale” și „fara arome artificiale” este un început bun.

Câte recompense pe zi poate consuma un câine?

Cea mai mare parte a caloriilor companionului tau patruped ar trebui să provină din mâncarea obișnuită, care este concepută pentru a-i satisface nevoile nutriționale. Recompensele pentru câini ar trebui să fie utilizate doar ca rasplati pentru un comportament bun și să nu constituie mai mult de 10% din caloriile zilnice ale câinelui. Așadar, de exemplu, dacă aveți un animalut mic care are nevoie de 400 de calorii pe zi, iar recompensele pe care le oferi sunt de cate 20 de calorii fiecare, atunci poate sa consume două pe zi. Este nevoie de …puțina matematică.

Rezolvarea aceste ecuații este să cunoști câte calorii ar trebui să mănânce câinele si câte calorii sunt în delicioasele bunatati pe care alegi să le oferi. Informațiile găsite pe eticheta, împreună cu o conversație cu medicul veterinar sau consultantul din magazin vă vor ghida către acest număr.

Cum ramane cu recompensele de dresaj, pentru câini?

În general, câinii care au o greutate sănătoasă pentru rasa lor pot avea două până la patru recompense de dimensiuni corespunzătoare pe zi. Dacă esti un nou părinte de animal de companie, nu te descuraja. Nu va fi nevoie de o eternitate pentru ca al tau cățeluș  să învețe cum să stea sau sa te asculte! Vei avea succes parcurgand mai multe sesiuni de dresaj în primul an din viața cainelui tau.

In plus, recompensele concepute pentru dresarea câinilor sunt de obicei date în cantități mai mari, astfel încât acestea tind să fie foarte mici și sărace în calorii. Dacă nu faci mai multe sesiuni de antrenament pe zi, este puțin probabil ca aceste delicii să aibă un impact semnificativ asupra câinelui tau.

tamara-bellis-e8lxrpujw7q-unsplash

Pentru a menține recompensele  proaspete – și a face un pic mai dificila impartirea acestora, menține pungile sigilate. Dacă sigiliul nu funcționează, foloseste pungi cu fermoar ziplock   sau depoziteaza-le în recipiente de sticlă sau ceramică, cu capacele strânse.

Nu toate recompensele au același număr de calorii, așa că dezvolta-ti obiceiul de a citi etichetele și de a regla aportul câinelui. Unii medici recomanda ca ingrediente optime pui de carne albă, curcan sau legume, morcovi, mazăre și fasole verde. Evita produsele secundare, culorile artificiale, aromarea artificială și conservanții artificiali. Căuta porții ușor de impartit în bucăți mai mici.

Cumpara online recompense delicioase pentru caini!

Fii cu ochii pe greutatea câinelui tău

Lasand numaratul caloriilor deoparte, va trebui să monitorizezi greutatea câinelui și să o ajustezi – daca kilogramele încep sa se adune. Cele mai bune metode sunt să-ți pui puiul pe un cantar sau să-ți folosești mâinile pentru a-i evalua starea corpului. La ce sa fii atent? Când un câine are o greutate sănătoasă, vei putea simți coastele acestuia. De asemenea, ar trebui să fii capabil să îi simti capatul abdomenului, unde burtica se înclină spre zona inghinala. Atunci când iti treci mâinile peste talie, majoritatea câinilor ar trebui să aibă o identatie între ultima coastă și șolduri.

Dacă începi să observi modificări în starea corpului câinelui, redu caloriile si discuta cu medicul veterinar, astfel încât să poți elimina orice probleme de creștere în greutate, in avans.

(articol de la partener)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *