De miercuri se împart cardurile pentru energie

Cardurile de energie vor fi distribuite începând din această săptămână. „Cu data de 1 februarie 2023 se va distribui cardul de energie şi, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, data de 1 martie este dată de referinţă pentru ca să se poată face plăţi cu aceste sume care provin din ajutorul pentru încălzire însă sperăm să putem face surpriza plăcută şi să devansăm, aşa cum a menţionat domnul prim-ministru, data de 1 martie, să fie 20 februarie 2023″, a anunţat miercuri ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş.
„Relevant în acordarea ajutorului de încălzire este locul de consum. O gospodărie are un singur loc de consum energetic, fie că vorbim despre facturile la energia electrică, fie că discutăm despre factura la gazele naturale sau încălzirea la bloc sau lemnele de foc sau peleţii. Sunt, spre exemplu, situaţii în care un loc de consum are maxim 8 beneficiari, colocatari care locuiesc acolo, nu eliberăm 8 carduri de energie ci un singur card”, a  declarat oficialul.
Cardul primit ca ajutor de la stat va putea fi folosit şi pentru plata unor facturi restante, a mai spus ministrul: „Important de reţinut că se pot prezenta documente, inclusiv facturi mai precis, care au fost emise începând cu luna august 2022, deci acceptăm şi plata datoriilor restante”.
În valoare de 1.400 lei, sprijinul poate fi utilizat până la sfârşitul anului. El va fi acordat în două tranşe. Plata facturilor se va putea face, în baza acestui card, la oficiile poştale, la factorul poştal, se discută şi o variantă de plată online, de pe site-ul Poştei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.