Pistă de biciclete între Șercaia și Vad

Autoritățile comunei Șercaia au câștigat un proiect cu fonduri europene, prin PNRR, prin care își propun realizarea unei  piste de biciclete între localitățile Vad și Șercaia. Valoarea proiectului este de peste 3 milioane de lei și prevede o pistă cu sens dublu de peste 3,5 km.

Pista de bicicletă realizată cu  fonduri din PNRR va avea o lățime de maximum 2 metri, cu două benzi de mers. De asemenea, proiectul prevede și șanțuri pentru scurgerea apei pluviale, dar și ziduri de gabioane pentru protecția la inundații, în zonele de risc, respectiv în vecinătatea râului Șercaia.

Am obținut finanțare prin PNRR, pentru piste de bicicletă între  Șercaia și Vad, undeva pe lângă un drum de exploatare agricolă, care are CF și care vine pe lângă apă. Cu această ocazie încercăm să și controlăm această zonă care era una propice pentru aruncatul gunoaielor, dar nu de către localnicii din Șercaia, ci de alții din alte părți. “, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Valoarea totală a proiectului este de 3,1 milioane de lei, din care valoare eligibilă prin PNRR, dar și de la bugetul de stat, de 2,1 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.