Cum alegi încălțămintea potrivită în sezonul rece, în funcție de eveniment?

Temperaturile scad tot mai mult, iar sezonul rece își pune amprenta pentru următoarele luni. Schimbările de vreme ne pot face, adesea, să alegem confortul înainte de toate, făcând compromisuri enorme atunci când vine vorba de stilul nostru propriu.

De foarte multe ori adoptăm o garderobă mult mai neutră, ceea ce ne poate face să simțim că pierdem din esența propriului stil și ne poate afecta încrederea. Cu toate acestea, sunt multe metode prin care ne putem asigura că ne vom păstra originalitatea, indiferent de sezon sau de temperaturile de afară.

Încălțămintea, articolul central în sezonul rece

Confortul termic este indispensabil în sezonul rece, mai ales atunci când temperaturile scad brusc, iar straturile de zăpadă se adună unul câte unul. De aceea, este foarte important să alegem încălțămintea potrivită, care să ne protejeze de frig, dar care să ne satisfacă și din punct de vedere estetic.

Încălțămintea pentru sezonul rece este, de fapt, chiar foarte versatilă. Există o multitudine de modele, potrivite pentru orice eveniment, fără să facem compromisuri legate de confort sau aspect. Iată care sunt modelele care se potrivesc în cele mai multe circumstanțe.

Cizmele

Cizmele oferă, de departe, cea mai bună protecție termică, deoarece acestea acoperă o mare parte a gambei și sunt mulate perfect pe piele, ceea ce ajută la păstrarea căldurii în interior. Cu atât mai mult, odată ce vei alege și materialul potrivit, cizmele te vor face să fii pregătită de orice provocare. Cizmele din piele sunt cele mai recomandate deoarece acestea sunt impermeabile, un lucru foarte important în sezonul rece, pentru păstrarea confortului termic. Cu atât mai mult, foarte multe modele sunt însoțite de un strat gros de blană care ne va ajuta să reducem pierderile de căldură și să nu facem compromisuri în privința comodității – cizmele de damă de la Kalapod sunt potrivite pentru orice ocazie, în funcție de modelul ales. Poți opta pentru variantele de cizme cu toc pentru evenimentele elegante și sofisticate sau, de asemenea, poți opta pentru cizmele cu talpă joasă pentru un stil casual-elegant, office sau de zi cu zi. Echipa kalapod.net va fi pregătită să te ajute în căutarea modelului potrivit pentru tine și pentru nevoile tale.

Ghetele și bocancii

Ghetele și bocancii sunt, poate, cele mai populare articole de încălțăminte în sezonul rece. Acestea sunt potrivite atât pentru evenimente mai elegante, cât și pentru o simplă plimbare în parc, în funcție de materialul ales. Ghetele au o lungime mai redusă, ceea ce înseamnă că le putem adapta ușor diferitelor ținute. În general, dacă vrei să alegi ghete și bocanci pentru evenimente elegante, pielea este recomandată, împreună cu o culoare cât mai neutră și mai clasică. Pentru o petrecere cu prietenii poți alege modele mai îndrăznețe, cu diferite decorațiuni și culori, care să te reprezinte în detaliu. Pentru sarcinile de zi cu zi și lucru este necesar să alegi modele comode, care să îți ofere un confort sporit pe durata întregului program și care să mențină o temperatură optimă.

Scopul principal pe care încălțămintea trebuie să îl îndeplinească în sezonul rece este confortul termic. Totodată, acest lucru nu înseamnă că trebuie să facem compromisuri mari când vine vorba de aspect. Trebuie doar să acorzi atenție materialului, culorii și înălțimii înainte de a alege o pereche perfectă de încălțăminte care să se potrivească pentru diferitele ocazii și stiluri vestimentare. 

Sursa foto: unsplash.com

(articol de la partener)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *