Caravana culturală a romilor, din nou la Făgăraș

Caravana culturală a romilor a ajuns vineri din nou la Făgăraș. Comunitatea de romi din Făgăraș a fost în atenția reprezentanților Centrului Național de Cultură a Romilor, dar și a reprezentanților locali, prin organizarea câtorva evenimente culturale, care au ca scop promovarea culturii rome, dar și combaterea discriminării. 

Programul multianual Caravana Culturală a Romilor a pornit de la necesitatea de a aduce actul de cultură mai aproape de cetățenii de etnie romă în comunitățile locale, din mediul rural și urban. Vineri și sâmbătă, în municipiul nostru au avut loc câteva evenimente din cadrul aceste campanii.

Este o nouă ediție a Caravanei Culturale a Romilor. Am mai colaborat cu Centrul Național de Cultură a Romilor, în urmă cu câțiva ani. I-am primit cu drag în Făgăraș, cu ajutorul Primăriei Făgăraș am reușit să organizăm acest eveniment. Tot astăzi a fost o piesă de teatru la Colegiul „Aurel Vijoli“ din Făgăraș și pe această cale le mulțumesc doamnei Spiridon și domnie Suciu pentru că ne-a ajutat cu organizarea, a fost un teatru cu păpuși pentru copii. Iată acum ne aflăm la conferința de presă, dedicată acestui proiect cultural, după care sâmbătă va avea loc un concert artistic dedicat tuturor făgărășenilor. Încurajăm și susținem toate evenimentele culturale pe care le implementăm atât în Făgăraș, cât și în județul Brașov, cu privire la promovarea culturii și identității persoanelor de etnie romă“, ne-a spus Ionuț Androne, coordonator activități Partida Romilor Pro Europa Brașov.

 

„Sunt reprezentantul Centrului Național de Cultură a Romilor, în subordinea Agenției Naționale pentru Romi iar cele două instituii au decis să facă o caravană culturală în câteva județe din România: piese de teatru pentru copii, o întâlnire de lucru unde le spunem autorităților ce facem și ce ne-am dori să facem în parteneriat în 2023. De asemenea, sâmbătă va fi un mic concert“, ne-a spus Mihai Neacșu, director Centrul Național de Cultură a Romilor.

smart

smart

smart

smart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.