Ministrul Educației: Școlile nu vor trece în online din cauza crizei energetice

Ministrul Educației, Ligia Deca, exclude varianta școlii online din cauza crizei energetice.

Ministrul Ligia Deca, a spus, joi că prioritatea ministerului este ca școlile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza energetică îl va lua.

Ministerul Educaţiei şi eu personal dorim ca şcolile să rămână deschiseIndiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare. Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise indiferent de ceea ce se întâmplă pe piața energetică. Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorareDacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință”, a declarat Ligia Deca, în prima sa conferință de presă, potrivit edupedu.ro.

Anunțul ministrului vine în contextul în care mai multe universități au anunțat deja că vor avea și cursuri online în anul școlar 2022-2023, din cauza crizei energetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *