Drumuri comunale, modernizate în comuna Șercaia

La Șercaia continuă lucrările de asfaltare a drumurilor comunale, care se desfășoară cu fonduri câștigate prin PNDL2. În satele Hălmeag  și  Șercaia s-a turnat deja stratul de bază iar acum se lucrează la rigole. Cu toate acestea autoritățile spun că nu vor finaliza proiectul toamna aceasta, ci în primăvara anului viitor. 

Lucrările finanțate cu fonduri prin PNDL2 prevăd modernizarea a aproximativ 6 kilometri de drumuri în toate cele trei localități ale comunei.

„Lucrăm la PNDL2, s-a turnat și în Hălmeag, și în Șercaia stratul de bază, binder-ul. Se lucrează acum la rigole iar după ce sunt executate și  rigolele, în mare parte sunt finalizate, în Șercaia- finalizat iar în Hălmeag mai e puțin, o să aliniem căminele de la canalizare, pentru a putea turna stratul de uzură. Paralel, intrăm pe Vad cu săpături pe străzi pe o adâncime de 25-30 cm, punerea de textolit, balast, piatră spartă, tasarea, toate etapele. Nu cred că vom reuși să finalizăm toamna aceasta pentru că se răcește vremea și nu vreau să torn uzura pe frig. În mare parte, vrem să finalizăm, pentru a mă putea ocupa de celălalt proiect, să dau drumul în canalizare la Vad, pentru că sunt toate documentele depuse. Aștept de la Alba Iulia să fac adiționalul pentru prelungire și pentru actualizare, cu schimbarea soluției tehnice și tot ce am depus acolo. Este practic alt proiect depus, pentru că asta e situația din teren. A fost schimbată soluția tehnică, pentru că nu am găsit apă în Vad, apoi se așteaptă avizul de la Comisia Europeană, pentru Ordonanța 64 și dacă va fi avizată va trebui să actualizăm restul de executat la noile prețuri, lucru destul de dificil, pentru că e multă birocrație. Proiectul e câștigat din anul 2016 iar prețurile la materiale au crescut foarte mult.“, ne-a spus Cristinel Paltin, primarul com. Șercaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.