Fundația Comunitară Țara Făgărașului lansează Fondul de Burse „Logiscool“

„Credem că progresul unei comunități este asigurat de educație și implicare prin acțiuni cu impact care să genereze motivație, încredere, sprijin și inspirație pentru tineri.“

Pornind de acest considerent, Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) împreună cu partenerii Logiscool România cu sprijinul echipei Logiscool Făgăraș, a demarat acest program pentru a veni în sprijinul copiilor din comunitatea noastră, cu scopul de a  crește nivelul de alfabetizare digitală și dezvoltarea aptitudinilor în domeniul programării a acestora, prin acordarea a 8 burse care constă în participarea celor 8 câștigători la cursuri de programare și alfabetizare digitală  susținute de echipa Logiscool Făgăraș, pe parcursul a două sesiuni de module.

Perioada de desfășurare a cursurilor va fi după cum urmează:

  • Prima sesiune / Modul 1 – 4 burse per modul acordate în perioada Septembrie 2022 – Ianuarie 2023

  • A doua sesiune / Modul 2 – 4 burse per modul acordate în perioada Februarie – Mai 2023

Fiecare modul va cuprinde 17 sesiuni de curs a câte 90 de minute și se va desfășura pe parcursul a 4 luni și jumătate.

Sunt eligibili aplicanții care studiază la unitățile de învățământ din Țara Făgărașului. Se vor lua în considerare doar aplicațiile venite din partea elevilor înscriși în clasele I-VIII. (în cazul elevilor mai mici, clasa I și a II-a, aplicațiile pot fi completate de către un adult)

Bursele se atribuie prin selecţia de către un juriu format din un reprezentant al  Logiscool Făgăraș,  un reprezentant extern și un reprezentant al Fundației Comunitare Țara Făgărașului.

Informații despre calendarul programului, condițiile de obținere a unei burse, criteriile de selecție a aplicanților și documentele necesare  pentru înscriere în program, se regăsesc pe pagina web a FCTF, la secțiunea Fond de Burse Logiscool.

***Școala de programare și robotică Logiscool operează la nivel internațional. A fost fondată în 2014 și este prezentă în 32 de țări și în peste 160 de locații, având ca beneficiari  peste 160.000 de elevi.

Misiunea Logiscool este aceea „de a învăța copiii la nivel global despre programare și alfabetizare digitală în cadrul școlilor lor.”  

În ianuarie 2022, curriculum-ul și platforma educațională Logiscool au primit calificativul „Excelent” din partea unuia dintre cele mai prestigioase organisme de certificare în domeniul educației, Education Alliance Finland (EAF). Aceasta este o organizație care colaborează cu educatori și cercetători educaționali finlandezi pentru a evalua întreprinderile educaționale internaționale în conformitate cu un set strict de criterii.

***Logiscool Făgăraș și-a deschis porțile în 2022 ca o nevoie a pregătirii tinerilor pentru viitor. Copiii învață programare și robotică dobândind abilități importante ca parte integrantă din viitorul lor.

„Scopul principal al echipei noastre este de a-i pregăti pe copii să înțeleagă cum funcționează tehnologia și cum poate fi controlată, să devină creatori de tehnologie și nu doar consumatori, să obțină cunoștințele de care au nevoie pentru a schimba viitorul, programarea fiind cea mai importantă unealtă prin care vom putea gestiona societatea.”

***Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, cu sediul în Făgăraş. Misiunea noastră este de a inspira şi susţine iniţiative locale, de a mobiliza resurse şi de aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor nonguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.

Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului face parte din programul național de dezvoltare a fundațiilor comunitare din România, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și Romanian-American Foundation.

Contact:
Cristina Muntean – manager programe – Fundatia Comunitară Țara Făgărașului
e-mail: cristina.muntean@fundatiactf.ro
Telefon: 0735 724144

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.