Restricţii de circulaţie la Făgăraş, Cristian şi pe Transfăgărăşan, pentru Turul României 2022

Pentru buna desfăşurare a evenimentului Turul României, care are loc în perioada 6-11 septembrie, pe un traseu de 850 de kilometri, între localităţile Satu Mare, Bistriţa, Târgu Mureş, Făgăraş, Cristian (Braşov), Curtea de Argeş şi Bucureşti, circulaţia pe drumurile din afara oraşelor va fi restricţionată pe banda de mers a caravanei cicliste, iar maşinile care vin din sens opus vor fi trase pe dreapta.

În judeţul Braşov, Turul va ajunge vineri, la Făgăraş. Astfel, închiderea circulaţiei pentru Cursa Copiilor, sosire Etapa 3 şi festivităţi de premiere va avea loc între orele 8.00-21.00, pe strada Mihai Viteazul, de la strada Podului până la strada Tăbăcari, pe strada Tăbăcari, de la intersecţia cu strada Mihai Viteazul până la sensul giratoriu de pe Bulevardul Unirii.
Sâmbătă, la Cristian, închiderea circulaţiei, între orele 4.00-15.00, pentru startul Etapei 4, se va opera pe strada Morii, de la nr. 1 până la nr. 15, şi pe strada Râului, de la nr. 1 până la nr. 21. De asemenea, parcarea va fi interzisă în zona de start, între orele 4.00-15.00.
De asemenea, circulaţia pe Transfăgărăşan va fi închisă timp de trei ore sâmbătă, după cum urmează: între Cârţişoara şi Bâlea Lac, timp de o oră, cel mai probabil între 13.30-14.30 (în funcţie de ora la care ajunge caravana ciclistă la Cârţişoara), respectiv între Bâlea Lac şi Cetatea Poienari, timp de două ore, cel mai probabil între orele 14.30-16.30 (în funcţie de ora la care ajunge caravana ciclistă la Bâlea Lac).
Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franţei, publicaţia „Revista Automobilă” a organizat Circuitul Munteniei, pe ruta Bucureşti-Sinaia-Târgovişte-Bucureşti. Competiţia s-a desfăşurat între 1910 şi 1913, apoi a izbucnit Primul Război Mondial. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiţie ciclistă naţională – Turului României, supranumită şi „Mica Buclă”. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între 1936-1946 – competiţia a ajuns de-abia la ediţia 55, deşi au trecut 88 de ani de la lansare. Competiţia a început să figureze în calendarul Federaţiei Internaţionale de Ciclism din 2008, iar din 2019 este organizată în parteneriat cu Auchan România. În Turul României se acordă următoarele tricouri distinctive: galben (lider în clasamentul general), alb (lider în clasamentul tinerilor), roşu (lider în clasamentul sprinterilor), verde (lider în clasamentul căţărătorilor) şi albastru (lider în clasamentul românilor).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *