Mini-bibliotecă donată secției de pediatrie a Spitalului Municipal Făgăraș

O mini-bibliotecă și 280 de cărți destinate copiilor, părinților și cadrelor medicale au intrat în dotarea secției de pediatrie a Spitalului Municipal Făgăraș, la inițiativa grupului civic „Împreună pentru copiii din Țara Făgărașului”.

Andreea Streșină și Geanina Recean-Martin, fondatoarele grupului, au selectat cărțile pe categorii de vârstă și au dotat fiecare salon al secției. Proiectul a fost realizat de voluntari, cu donațiile oamenilor din comunitate. Cărțile pot fi luate acasă de cei care doresc, iar inițiatoarele vor înoi stocul.

„Proiectul a fost inițiat din pasiunea noastră pentru citit și pentru ca cei mici să aibă acces la carte oriunde se află, chiar și în spital. Am adus pentru toate categoriile de vârstă, inclusiv pentru părinții care se internează cu minori. Am pregătit, de asemenea, cărți pentru cadrele medicale. Fondurile provin din proiectul cu care am participat anul trecut la Bikeathon Țara Făgărașului, unde am strâns jumătate din suma necesară realizării mini-bibliotecii, iar restul sumei pentru achiziționarea cărților provine din fondurile noastre proprii și din donațiile făcute familiile noastre, de prieteni și făgărășeni. Chiar săptămâna trecută, o tânără de 15 ani din Cluj, care a auzit despre proiect, a donat un pachet cu peste 20 de cărți noi”, a declarat Andreea Streșină.

„Este o idee bună, având în vedere că copiii sunt în continuă dezvoltare și au nevoie de informație. Cea mai bună metodă pentru stocarea informațiilor este cititul, nu doar imaginea în mișcare”, a spus șeful secției, Constantin Grigoriță, medic primar pediatru,

Peste 600 de ore au fost dedicate proiectului, de la vis și idee, la scriere proiect, campanii de promovare, planificare cu echipa, susținătorii, prietenii, selecția cărților cumpărate, depozitarea lor, sortarea cărților pe categorii de vârstă, marcarea fiecărei cărți ca parte din acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.