BRAȘOV. Spitalele se pregătesc pentru un eventual val COVID-19

Prefectul județului Braşov, Cătălin Văsii, a convocat ieri o întâlnire de lucru la care au luat parte subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu, directorul general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CASJ) Braşov – Ancuţa Daisa, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, Claudia Bularca, directorul executiv al Direcției de sănătate și asistență medicală din Consiliul Județean Brașov, Adelina Văsioiu, manageri și alți reprezentanți ai unităților sanitare cu paturi din județ.

Temele întâlnirii au fost Planul județean de reziliență a rețelei sanitare, având în vedere evoluția COVID-19 în județul Brașov, aspecte privind structura unităților spitalicești de stat din județ, precum și problematica legată de finanțarea sistemului sanitar brașovean prin Casa de Asigurări de Sănătate, având în vedere că în 30 septembrie se încheie perioada tranzitorie de după starea de alertă, stabilită prin Ordonanța de Urgență nr. 44/2022, iar sistemul de decontare a serviciilor medicale va suferi unele modificări.

PREFECT COVID1A fost actualizat Planul judeţean de rezilienţă a reţelei sanitare. „În acest moment, numărul de paturi de spital disponibile în judeţul Braşov pentru bolnavii de COVID este de 298. Dacă situaţia epidemiologică o va impune, acest număr va fi suplimentat. Numărul de paturi ATI disponibile pentru bolnavii de COVID-19 este de 38”, a declarat prefectul, citat de mytex.ro.

Potrivit datelor disponibile ieri, numărul de cazuri confirmate de la începutul pandemiei este 118.887, dintre care 291 cazuri în ultimele 24 de ore. 166 pacienți sunt internați în spitale, dintre care opt persoane la ATI. 2.046 persoane decedate de la începutul pandemiei; o persoană decedată în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.