Un tânăr din Săcele a furat aproape 20000 de euro dintr-o locuință din Făgăraș

     Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “furt calificat”.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că în perioada 29 – 30 iulie 2022, o persoană de sex masculin ar fi pătruns, fără drept, în interiorul unui imobil situat în municipiul Făgăraș, județul Brașov, de unde ar fi sustras două sume de bani, respectiv sumele de peste 16.600 euro și 10.600 lei.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate în cauză, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș – Biroul de Investigații Criminale, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei ca fiind un tânăr, în vârstă de 19 ani, din municipiul Săcele, județul Brașov.

Astfel, la data de 04 august 2022, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției Municipiului Săcele, Secției de Poliție Rurală Feldioara – Postul de Poliție Prejmer și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza municipiilor Brașov, Săcele și localității Prejmer, din județul Brașov.

În urma activităților desfășurate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri și înscrisuri, respectiv, sumele de 5.700 euro și 10.700 lei, precum și înscrisuri ce reprezentau dovada achiziționării unor diverse bunuri, în valoare de 15.200 lei. Totodată, au fost identificate și ridicate, în vederea confiscării 2 telefoane mobile, precum și o pereche de cercei, bunuri asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar fi fost achiziționate cu o parte din sumele de bani, care ar fi fost sustrase.

De asemenea, polițiștii au procedat la indisponibilizarea unui autovehicul, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul, în vârstă de 19 ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior, la data de 05 august 2022, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de acesta.

La data de 08 august 2022, în urma contestării deciziei instanței, instanța superioară a dispus schimbarea arestului preventiv în măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile față de tânăr.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Activitățile desfășurate în prezenta cauză au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *