Autostrada Sibiu-Făgăraş, scoasă integral la licitație

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că şi ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraş de 73,69 km a fost lansat în licitaţie, joi, 4 august, iar termenul-limită pentru depunerea ofertelor este data de 14 octombrie. Valoarea estimată a contractului pentru construcţia celor 14,25 km – Boiţa-Avrig-Mârşa- este de 2,09 miliarde de lei, fără TVA, a adăugat Grindeanu.

El a amintit că alte trei tronsoane, cu o lungime totală de 59,44 km, au fost lansate în licitaţie încă de la începutul săptămânii:

– Tronsonul 2: Avrig-Mârşa-Arpaşu de jos (19,92 km), valoare estimată de 1,71 miliarde de lei (fără TVA). Termen-limită pentru depunerea ofertelor, 11 octombrie 2022.

– Tronsonul 3: Arpaşu de Jos-Sâmbăta de Sus (17,61 km), valoare estimată 1,83 miliarde de lei (fără TVA). Termen-limită pentru depunerea ofertelor, 12 octombrie 2022.

– Tronsonul 4: Sâmbăta de Sus-Municipiul Făgăraş (16,26 km) şi un drum de legătură (5,65 km), la o valoare totală estimată de 1,16 miliarde de lei (fără TVA). Termen-limită pentru depunerea ofertelor, 13 octombrie 2022.

De fapt, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis din 22 iulie la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentațiile tehnice aferente licitației pentru proiectarea și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș, parte a autostrăzii Sibiu – Brașov. „ANAP are la dispoziție maxim 10 zile, conform legii, pentru a finaliza verificarea documentațiilor de atribuire. După validarea documentațiilor de atribuire, CNAIR va putea publica anunțurile de participare aferente contractelor pentru proiectarea și execuția lucrărilor, în cadrul cărora se va stabili data de depunere a ofertelor”, anunțau atunci reprezentanții CNAIR. proiectarea și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș, parte a autostrăzii Sibiu – Brașov.

Finanţarea pentru construirea acestei autostrăzi, evaluată la 6,79 miliarde de lei (fără TVA), este din fonduri europene nerambursabile. „Antreprenorii care vor câştiga aceste contracte vor avea la dispoziţie 12 luni pentru faza de proiectare şi 36 de luni pentru execuţia lucrărilor. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe intercoridorul Moldova – Transilvania”, a conchis Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *