Incendiu devastator în Combinat. Mai multe familii, cu copii și vârstnici, au nevoie de ajutor

Mai multe familii care locuiau într-un imobil din cartierul Combinat,  din Făgăraș au rămas fără locuințe și fără bunurile din acestea în urma unui incendiu devastator. Focul a izbucnit luni, cel mai probabil în urma unui scurt circuit, spun pompierii. După ore întregi în care au încercat să lichideze incendiul, ieri focul s-a reaprins. 
O casă din cartierul Combinat, de pe strada Mecanicilor a ars două zile la rând. Luni a izbucnit focul și au fost solicitați pompierii. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov aproape 8 ore au intervenit aceștia, însă cantitatea mare de materiale combustibile, în special lemn, a condus la reaprinderea focului. Astfel, pompierii au fost solicitați din nou marți, 26 iulie să stingă focul.
  „Am fost anunțați de izbucnirea unui incendiu la o clădire de timp parter, plus etaj, plus mansardă, în care se aflau mai multe locuințe în Municipiul Făgăraș. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autocisternă , o autoscară și un echipaj SMURD. S-a intervenit pentru stingerea incendiului iar după aproximativ 8 ore flăcările au fost stinse. Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime. Au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 200 de metri iar mai multe locuințe situate la mansardă și etaj au fost distruse de flăcări. În următoarea zi, câteva focare de incendiu, care erau ascunse, s-au reaprins iar pompierii din Făgăraș au intervenit aproximativ o oră pentru stingerea flăcărilor“, ne-a spus mr. Ciprian Sfreja – purt. de cuv. ISU Brașov.
În această clădire, proprietatea municipiului Făgăraș, locuiau în chirie 7 familii, respectiv 11 persoane ( 2 copii minori; 7 persoane vârstnice și 2 adulți ). Focul a distrus, în totalitate, locuințele și bunurile pe care aceștia le aveau. Reprezentanții Partidei Romilor Făgăraș au făcut un apel pe pagina de facebook, pentru ca oamenii de bună credință să-i ajute pe acești oameni.
„Am demarat o campanie de donații, am luat legătura deja cu cei de la Crucea Roșie care ne-au oferit ajutor, atât sucursala de la Făgăraș, cât și cea de la Brașov și le mulțumim pe această cale. Oamenii din Făgăraș, ca de obicei, s-au mobilizat și primim din ce în ce mai multe donații, dar avem nevoie în continuare pentru că oamenii probabil vor sta o perioadă pe la rude. Avem două  femei mai în vârstă care sunt cazate la Centrul de Permanență din cartierul Combinat. Am vorbit cu domnul primar, Gheorghe Sucaciu, și deja procedurile  de reabilitare, reparații sunt într-un prim proces. Nu pot să știu acum cât vor dura aceste reparații, însă pe ce ne focusăm noi acum este să avem grijă de acele familii care nu au unde să locuiască, să le oferim mâncare, haine, pentru că este o vreme caniculară și să avem grijă ca fiecare să aibă tot ce îi trebuie. Sperăm ca în următoarele două săptămâni să adunăm cât mai multe alimente, materiale necesare, pentru că acești oameni trebuie ajutați. Pe această cale fac un apel către făgărășeni să urmărească pagina noastră de facebook, a Partidei Romilor Pro Europa, să ne ajute cât de mult pot. În clădire nu se mai poate locui, chiar dacă parterul nu a fost afectat, sunt infiltrații iar tavanele nu mai au rezistența pe care o aveau și este riscant ca cineva să locuiască acolo. Etajul 1, mansarda și podul au fost afectate în totalitate și nu se mai poate locui acolo,“, ne-a spus Ionuț Androne coordonator activități Partida Romilor Pro Europa.
„Vă las, mai jos, componența familiilor și bunurile de care aceștia au nevoie, poate, cine știe, cei care văd ne pot ajuta :
Familie 2 persoane:
Bărbat 63 ani
Femeie 60 ani ( Haine mărimea XXL, Încălțăminte mărimea 38)
Pături, Cearsafuri, perne.
Familie 3 persoane:
Bărbat 64 ani – Haine mărime L, Încălțăminte mărimea 40
Femeie 64 ani – Haine mărimea L, Încălțăminte mărimea 38
Copil 16 ani – Haine mărime L, Încălțăminte mărimea 41
Pături, Cearsafuri, perne.
Bărbat – 45 ani
Haine mărimea M, Încălțăminte mărimea 41
Pătură, pernă, cearsaf.
Familie 3 persoane
Bărbat 60 ani – Haine mărimea L, Încălțăminte mărime 39/40
Femeie 60 ani – Haine mărimea XL, Încălțăminte mărimea 37/38
Copil/băiat 13 ani – Haine mărimea S, Încălțăminte mărimea 37
Pături, Cearsafuri, perne.
Femeie – 77 ani
Haine mărimea L – M
Pături, Cearsafuri, perne
Femeie – 44 ani
Haine mărimea M – L
Pătură, pernă, cearsaf.
Cine dorește să ajute este rugat să sune la numerele de telefon:0762/161 470 sau 0761/735 100.
În numele oamenilor care au nevoie de noi, vă mulțumim!“, a scris pe pagina de facbook, Ionuț Androne, de la Partida Romilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *