Amenzi de peste 1000 lei pentru românii care se deplasează cu bicicleta sau trotineta. Iată ce trebuie să știe aceștia

Pentru a conduce trotinetele electrice sau biciclete pe drumurile publice, persoanele care le folosesc trebuie să îndeplinească o serie de condiții, potrivit legislației în vigoare. Pentru a vedea dacă regulile stabilite sunt respectate de către cei ce merg pe bicicletă ori trotinetă electrică, polițiștii au făcut recent controale în mai toată țara, în urma acestora fiind amendați peste 1.000 de utilizatori de astfel de mijloace de transport.

Față de cele pentru biciclete, regulile privind conducerea trotinetelor electrice au apărut relativ recent, mai exact, acum mai mult de doi ani, prin OUG 13/2020, ele aplicându-se efectiv doar din toamna trecută, după apariția HG 1.075/2021.

Trotinetele electrice pot fi folosite doar pe pistele de bicicletă, iar dacă ele nu există, ele pot fi folosite doar pe drumurile din localități, din moment ce Codul rutier stabilește, în prezent, că acestea se pot deplasa “numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h. Așadar, ele nu pot fi folosite pe trotuare.

Mai multe AICI

One thought on “Amenzi de peste 1000 lei pentru românii care se deplasează cu bicicleta sau trotineta. Iată ce trebuie să știe aceștia

  • Alexandru
    iulie 15, 2022 la 12:42 pm
    Legătură permanentă

    În făgăraș în primul rând trebuie să avem polițiști în stradă(nu este cazul),apoi să intervină la aceste acțiuni,doar că ei nu văd…..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.