Bursele bisericii Brâncoveanu, între final și un nou început

În calendarul proiectului Burselor brâncovenești, inițiat de comunitatea bisericii Sf. Nicolae – Brâncoveanu din Făgăraș, luna IUNIE înseamnă încheierea anului și bilanțul final. Luna IULIE este dedicată constituirii fondului de burse pentru următorul an școlar și primirii dosarelor din partea tinerilor care doresc să aplice.

Sprijin pentru tinerii din Țara Făgărașului

Proiectul „Bursele brâncovenești” a fost inițiat în 2019 de comunitatea bisericii Sf. Nicolae din Făgăraș, după modelul ctitorilor, familia Brâncoveanu – susținătoare fermă a culturii și educației. Obiectivele sunt:

  • încurajarea performanței și sprijinirea elevilor de liceu/studenților
  • construirea unei rețele de sprijin pentru tinerii comunității, în cadrul căreia aceștia să se simtă încurajați să își dezvolte abilitățile, să investească în pregătirea lor profesională și să se implice activ în viața comunității.

burse bun3În anul școlar 2021-2022, proiectul a cuprins 2 secțiuni: 10 burse de STUDIU (susținute de comunitate) și 5 burse de PERFORMANȚĂ (inițiativa unei familii). Bursele de studiu au ca beneficiari tineri liceeni și studenți din toată Țara Făgărașului, iar cele de performanță sunt dedicate tinerilor din comunitatea bisericii brâncovenești.

Valoarea proiectului a fost anul acesta de 29.400 lei, iar bursele au fost acordate în trei tranșe: de Sfinții Brâncoveni (16 august), de hramul Sfântului Nicolae (6 decembrie) și de Florii.

 IMPACT în rândul bursierilor

 „Această bursă a fost un ajutor financiar, o motivație de a munci atât fizic (voluntariatul) cât și psihic (învățarea) și un rod al iubirii lui Dumnezeu pentru că „sponsorii” sigur au fost conduși de dragoste divină.” , spune Alessia, din Sâmbăta de Sus, studentă la Facultatea de Inginerie, ULB Sibiu.

 

„Este atât de încurajator să simți că sunt oameni care îi sprijină pe cei care doresc să învețe și să se pregătească pentru viitor! Este plăcut gândul că alții își consuma din timpul și resursele lor materiale pentru mine, încurajându-mă să muncesc mai mult, să învăț mai bine! Sper ca, la rândul meu, să reușesc să întorc și eu acest ajutor!” , spune Eliza, elevă la Colegiul Național Radu Negru.

„Această bursă în primul rând m-a motivat să cresc la învățătură, dar și să devin oarecum mai calculată. A fost de foarte mare ajutor și din punct de vedere financiar, deoarece i-am scutit pe părinți de multe cheltuieli.”, spune Andreea, elevă la Liceul teologic ortodox Sf. Constantin Brâncoveanu, Făgăraș.

„O bursă de genul acesta va fi mereu utilă unui student, în primul rând ca sprijin financiar pentru numeroasele cheltuieli ce țin de facultate. Apoi, prin acest program am fost îndemnat sa fac voluntariat, care este foarte benefic pentru suflet și starea ta de bine. Prin voluntariat, sentimentul pe care îl ai în momentul în care ajuți o comunitate, nu se compară cu nimic altceva. „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. Așa am ajuns să fac parte din comunitatea de voluntari Hospice Brașov.” , spune Sebastian, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor Brașov.

„Pe mine această bursă m-a ajutat foarte mult. Mi-am cumpărat mai multe rechizite pentru școală care mi-au fost de mare folos. Mulțumesc celor care au susținut acest proiect și familiei ADMB care a făcut posibilul ca bursa să ajungă și la mine!” , spune Nicoleta, Rodbav, elevă la Liceul teologic ortodox Sf. Constantin Brâncoveanu, Făgăraș.

 

„Această bursă reprezintă pentru mine o motivație de a învăța și de a ajuta pe cei aflați în nevoie. Prin intermediul bursei am legat prietenii speciale și am cunoscut oameni minunați în ADMB! Mulțumesc mult lui Dumnezeu pentru această binecuvântare, cât și dăruitorilor, pentru că ne încurajează învățatul și pasiunile!” , spune Melissa, din Sâmbăta de Sus, elevă la Colegiul Național Radu Negru.

 

„Pentru mine, Bursele Brâncovenești înseamnă enorm. Îmi place să dăruiesc arta pe care o creez, iar bursa m-a ajutat să îmi continui această bucurie, pe lângă alte sporturi și activități care contribuie la dezvoltarea mea individuală și care necesită ajutor financiar din când în când. Pe scurt: bursa este atingerea îngerului meu păzitor prin oamenii care contribuie la bursă! Mulțumesc din suflet tuturor pentru aceasta și sper să pot să vă calc pe urme la un moment dat, pentru a ajuta alți tineri minunați în curs de dezvoltare!”, spune Nectarie, elev la Colegiul Național Doamna Stanca Făgăraș.

 

„Ce te poate motiva mai tare să înveți, decât dragostea unei comunități care sprijină necondiționat pe cei tineri, care acum prind aripi să zboare în lumea largă? Pe lângă marele ajutor financiar pe care l-am primit prin această bursă, am mai primit ceva… un model de iubire și bună chivernisire din partea celor care au donat, pe care și eu vreau să îl urmez „când ajung mare”. Mii de mulțumiri din inimă!!”, spune Darius, din Făgăraș, student Facultatea de Teologie Ortodoxă Sf. Ierarh Andrei Șaguna Sibiu.

 

„Vreau să încep prin a spune un mare MULȚUMESC persoanelor care au susținut și anul acesta bursele noastre. Această bursă reprezintă un stâlp în dezvoltarea mea, deoarece datorită acesteia am putut să îmi achit echipamente sau rechizite necesare pregătirii educaționale. Mulțumesc!” , spune Alexandru, elev la Colegiul Național Radu Negru Făgăraș.

 

„Este minunat să simți că și altora le pasă de tine, de dezvoltarea ta. Comunitatea bisericii noastre reprezintă o familie cu o inimă fooaarte mare. Datorită acestei comunități, am putut beneficia și în acest an de bursa brâncovenească, bursă care mi-a fost de ajutor în achiziționarea diverselor materiale și a cărților de specialitate. Dragostea comunității îmi inspiră motivația pentru a avea rezultate cât mai bune și de a deveni o persoană care, la rândul meu, să pot ajuta și eu pe alții.” , spune Maria, studentă la Facultatea de Psihologie și Științele Educației Brașov.

 

„Bursa a reprezentat un impuls suplimentar pe lângă susținerea morală din partea Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu” din acest an și nu numai. Mi-a facilitat procesul de învățare și țin să mulțumesc pentru asta familiei ce susține bursa mea. Jertfa voastră este apreciată și voi încerca să fac în așa fel încât să nu fi fost de prisos.” , spune Mihai, student Facultatea de Medicină Tg. Mureș.

 

„Consider că această bursă este un bun sprijin dar și o încurajare imensă, deoarece cu ajutorul acestor bani reușesc să-mi achiziționez cele necesare. Vreau să mulțumesc pentru ajutor celor care susțin acest proiect și sper ca bunătatea să le fie răsplătită!” , spune Adriana, elevă la Colegiul Național Radu Negru Făgăraș.

 

„Bursa Brâncovenească înseamnă pentru mine MOTIVAȚIE și ÎMBRĂȚIȘARE. Mă simt îmbrățișată de o comunitate așa de frumoasă care mă sprijină atât financiar, cât mai ales sufletește prin bunătatea și dăruirea de care dau dovadă acești oameni frumoși care sunt cu adevărat un exemplu pentru mine. Dăruirea lor îmi dă motivația să lucrez cât mai mult la mine, intelectual și sufletește, pentru ca și prin mine să se răspândească lumina pe care Dumnezeu a sădit-o în sufletele lor. Cu ajutorul bursei, anul acesta de studenție a fost mult mai ușor, mai ales prin gândul că mai sunt câțiva pași de urcat până să ajung unde mi-am propus, pași greu de trecut fără grija și sprijinul acestui proiect minunat. Vă mulțumesc din inimă pentru tot, pentru zâmbetul pe care Dumnezeu mi-l oferă prin jertfa aceasta.” , spune Nicoleta, din Văleni, studentă la Facultatea de Litere și Arte Sibiu.

„Pentru mine această bursă reprezintă un mare ajutor. Pe plan personal m-a motivat să învăț mult mai bine, iar pe plan financiar m-a ajutat pentru că am putut să-mi achiziționez rechizite  care mi-au fost de folos. Mulțumesc tuturor celor care susțin acest proiect!” , spune Bogdan, elev la Colegiul Național Radu Negru Făgăraș.

 

„Spunea cineva că „Dumnezeu lucrează prin oameni!”. Iată că la biserica noastră brâncovenească și la Asociația „Doamna Maria Brâncoveanu”, Dumnezeu lucrează prin mulți oameni. Oameni cu suflet mare, care nu încetează să ne susțină pe noi, tinerii, viitorul comunității, prin tot ajutorul financiar și moral de care un tânăr are nevoie pentru a-și depăși „limitele”. Încă un an în care Bursa Brâncovenească mi-a fost de folos pentru a-mi ușura necesitățile școlare! Mulțumesc tuturor!” , spune Andrei, elev la Liceul teologic ortodox Sf. Constantin Brâncoveanu, Făgăraș.

Proiectul continuă

Luna iulie în calendarul Burselor brâncovenești înseamnă constituirea fondului de burse pentru următorul an școlar, precum și depunerea dosarelor de către candidați.

Pentru cei care vor fie să sprijine aceste proiect, fie să aplice pentru primirea unei burse, informațiile necesare se găsesc pe site-ul bisericii brâncovenești din Făgăraș: https://bisericabrancoveanu.wordpress.com/bursele-brancovenesti/

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.