Festival folcloric memorial „Maria și Paul Trâmbițaș“, la Beclean

Primăria Comunei Beclean împreună cu Consiliul Județean Brașov organizează ”Festivalul de folclor MARIA ȘI PAUL TRÎMBIȚAȘ” sâmbătă, 25 iunie, de la ora 17.00 la Căminul Cultural Beclean.

Locuitorii comunei Beclean și nu numai sunt așteptați sâmbătă, 25 iunie, de la ora 18.00, la Căminul Cultural din Beclean pentru a se bucura de muzica și dansurile noastre tradiționale.

În sala Căminului Cultural din Beclean, la orele 18.00, organizăm acest festival folcloric care se numește „Maria și Paul Trâmbițaș“ și este dedicat tuturor dansatorilor, cântăreților de muzică populară, care au fost și sunt din satul Beclean. Este  organizat în memoria lui Țușca, cea care a reprezentat comuna Beclean în Ansamblul Folcloric  „Doina Banatului“ și „Banatul“ din Timișoara. A fost un artist desăvârșit iar o bună perioadă de timp, înainte să plece dintre noi, a sprijinit foarte mult ansamblul folcloric „Junii Becleanului“, prin coregrafie, prin costumele populare pe care le-a creat pentru ansamblu și prin toată vasta ei experiență, pusă în slujba ansamblului folcloric „Junii Becleanului de pe Olt“, cât și  în slujba Grupului vocal „Suflet Beclerean“. A fost tot timpul alături de noi, ne-ar fi fost de mare trebuință în continuare și suntem convinși că ne ajută de  acolo de Sus, de unde este ea acum“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul com. Beclean.
Maria Trîmbițaș s-a născut în anul 1946, în satul Beclean, a fost căsătorită cu Paul și, împreună cu el au fost membrii Ansamblului Profesionist ”Banatul” din 1967 până în 1990.
Fire activă, Maria Trîmbițaș (Țușca) s-a implicat în organizarea evenimentelor culturale artistice din comuna Beclean și a sprijinit Ansamblul folcloric ”Junii Becleanului” ajutând la realizarea costumelor populare, decorurilor și coregrafiilor.
Maria Trîmbițaș a fost declarată, post mortem, CETĂȚEAN DE ONOARE al comunei Beclean.”
festival becleanPe scena festivalului vor urca următorii artiști și ansambluri folclorice:
Ansamblul folcloric “ Junii Becleanului” , Mădălina Grama și Barbu Mihai, Ionuț Cazac, Șerban Rareș.
Grupul vocal
Ansamblul folcloric “ Șipot Ardelean” din Brașov
Ansamblul profesionist “ Banatul “ din Timișoara
Taraful “Pro Datina” și Ciprian Pop.
Eveniment cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.