Femei amenințate de partenerii de viață

Două femei din Făgăraș au sunat ieri la numărul de urgență pentru  a sesiza faptul că sunt victimele violenței domestice. În ambele cazuri, bărbații acestora s-au ales cu dosare penale de cercetare și cu rodine de protecție.

Primul apel la numărul de urgență 112  a fost făcut ieri, în jurul orei 18.20, de către o femeie, în vârstă de 48 ani. Acesta le-a mărturisit oamenilor legii ar fi fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 61 ani, pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de alcool, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe concubina sa, creându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “amenințarea”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

La câteva ore distanță, un alt apel prin numărul de urgență i-a mobilizat pe polițiști, tot într-un caz de violență domestică.

În fapt, la data de 19 iunie 2022, în jurul orei 20.45, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 de către o femeie, în vârstă de 54 ani, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 53 ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi amenințat-o cu acte de violență pe concubina sa și ar fi produs mai multe daune ușii de acces a imobilului femeii, creându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Ulterior, la aceeași dată, în jurul orei 23.45, bărbatul s-ar fi deplasat la domiciliul concubinei sale, încălcând astfel, măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *