Un sportiv a fost penalizat pentru fraudă la Crosul „Ion Gavrilă-Ogoranu”

Organizatorii Crosului Memorial „Ion Gavrilă-Ogoranu”, care a avut loc sâmbătă, 4 iunie, în zona Recea/satul de vacanță Berivoi, anunță identificarea și penalizarea unui sportiv care a încălcat regulile competiției și a câștigat în mod fraudulos la categoria de vârstă 30-39 de ani, bărbați.

Marius Corfariu, din Recea, a aranjat ca pe parcursul cursei de 6 km să fie preluat de o mașină, din care a coborât înaintea liniei de sosire, pretinzând că a parcurs tot traseul alergând. Participantul a luat startul cu ceilalți concurenți și a rămas în spatele coloanei, urmând să se urce în autoturismul care îl aștepta la un anumit punct. A depășit apoi coloana alergătorilor și a coborât din mașină înainte de SOSIRE. Frauda a fost probată prin fotografii și filmări făcute în punctele de control de pe traseu, imagini în care alergătorul nu apare. Marius Corfariu a recunoscut frauda și a returnat cupa, medalia și diploma oferite la finalul concursului. A primit interdicție de a se mai înscrie vreodată în cadrul competiției, iar cluburile de atletism partenere vor fi notificate, potrivit comunicatului de presa transmis de ATEC.

Organizatorii au refăcut clasamentul în urma acestei situații.

Câștigătorii la categoria bărbați, 30-39 de ani:

Locul I: Mihai Marciuc

Locul II: Alexandru Sanmartinean

Locul III: Sinea Iulian Victor

Crosul Memorial Ion Gavrilă Ogoranu

La a XI-a ediție a Crosului Memorial Ion Gavrilă Ogoranu au participat peste 500 de alergători de toate vârstele, din diferite regiuni ale țării, înscriși la unul din cele 3 trasee ale competiției.

Inițiatorul și coordonatorul evenimentului este profesorul de educație fizică și sport Nelu Avram, director al Școalii Gimnaziale Recea și vicepreședinte ATEC Berivoi. Crosul Ion Gavrilă Ogoranu este un concurs de atletism pentru toate vârstele, organizat în memoria cunoscutului luptător anticomunist din Țara Făgărașului.

One thought on “Un sportiv a fost penalizat pentru fraudă la Crosul „Ion Gavrilă-Ogoranu”

  • Alexandru
    iunie 7, 2022 la 5:20 am
    Legătură permanentă

    Cinste lui,a demonstrat că toți locuitorii sunt posibili câștigători în orice condiții!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.