Exproprieri pe locul unde va fi construită ocolitoarea Făgărașului

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, care a avut loc săptămâna trecută, s-a mai făcut un pas în realizarea variantei ocolitoare a Făgărașului. În ședința de plen s-a votat exproprierea pentru terenurile care se află pe raza unde va fi amplasată ocolitoarea.  Valoarea de despăgubire a celor 29 de imobile este de aproape 14.000 de euro.

29 de terenuri din zona în care ar urma să fie construită ocolitoarea Făgărașului , pe tronsonul III spre Mândra vor intra în procedura de expropriere. În ședința ordinară a Consiliului Local  a fost votat proiectul de hotărâre ce vizează declanșarea acestei proceduri. Este vorba de o suprafață de aproximativ 91.800 de mp, pentru care se va aloca din bugetul municipiului Făgăraș suma de aproape 69.000 de lei.

       „Sunt proceduri pe care le putem face în paralel. Ca să grăbim toate aceste proceduri, mergem în paralel și în mai multe etape. Aceste exproprieri încep acum pentru că acele culoare de expropriere au fost finalizate acum și vizate de OCPI. Noi suntem în procedura de licitație și până când se termină procedura de licitație, plus încă patru luni pentru proiectare avem timp suficient pentru ca aceste culoare să ajungă în patrimoniul Municipiului Făgăraș. Sunt niște bucățele foarte mici de teren de care avem nevoie pentru implementarea proiectului, pentru lățimea drumului și vorbim de 20,30,50 mp, 2 mp, pe o lungime de 7-10 metri, bucățele de la foarte mulți proprietari. Dar pentru a avea o ușurință și pentru a cheltui cât mai puțini bani și din partea municipalității și din partea proprietarilor, am optat pentru această procedură de expropriere, care se referă la faptul că atunci când ai proiecte de interes local, faci o evaluare și în urma evaluării fiecărui proprietar i se alocă banii necesari pe metru pătrat.“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului. 

Primăria Municipiului Făgăraș a lansat pentru prima dată în noiembrie 2020 licitația pentru proiectarea și execuția Centurii Făgăraș. La un an distanță a primit șapte oferte la licitația pentru construirea ocolitoarei. Printre ofertanți se numără Strabag, Geiger și Viarom Construct. Amintim că, drumul va avea 5,95 kilometri și câte o bandă pe sens. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *